nmt1986 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 14743

Tapasztalatok röviden:

Miele Classic C1 Powerline

 

Megjelenés: Nem egy design bajnok, de főleg a szekrényben van így nem szempont. Összeszerelés, minőség viszont jó. Megnéztem boltban a 90e Ft-ost is az azért minőségibb, tarósabbnak tűnik a kinyitható résznél. Tartozékoknak nincs külön rekesze, a csőre lehet szerelni. Lehet valakinek ez is szempont.

 

Működés: (Nagyjából 10 éves porzsák nélküli panasonicot cseréltem le, ami akkoriban közel 40e Ft volt. Szívóereje jó volt, de hetente kellett takarítani a tartályt, mert különben volt egy szűrő, amire rárakódott a kosz és nem szívott rendesen. Plusz volt a tartály felső részén egy szivacs, amit 2 hetente kellett mosni.)

Szívóereje nagyjából olyan mint a panasonic volt, nem érzem erőssebbnek és végig max-on használom szőnyegen, mert kisebbre téve gyenge szerintem. Padlón elég a gyengébb is. Pormennyiséget nehéz megítélni, mert ami a tartályosban jól látható volt, itt nem igazán látszik, mert elég érdekes a belső kialakítása a porzsáknak. Mindenesetre volt benne kosz.

Ami érdekes, hogy látszólag több levegőt szív be és ki is többet fúj ki és használat közben mégsem tűnik erősebbnek a Panasonicnál.

9m kábel nem túl hosszú, de eddig is kb. annyi lehetett. Könnyen átjut a küszöbön is.

Hangja előzőhöz képest halk, de itt többen írták, hogy egyátalán nem csendes. Még nem láttam csendesebbet (attól még elhiszem, hogy van). Illetve ami csendesebb volt, az nem szívott jól. Nálam ez nem volt szempont.

Többi szerintem hosszú távon derül ki.

 

Megérte megvenni, mert tényleg minőségi darabnak tűnik, de utólag kicsit bánom, hogy nem drágábbat választottam. Azt nem tudom, hogy miben szeretném jobbnak:) Egyelőre elégedett vagyok.