krotosz Creative Commons License 2016.02.08 0 0 111159

Üdv Urak!

Felbátorodva a hosszú marószár lehetőségén, berendeltem, és átvettem az ebayről 10cm hosszú, 8mm befogást támogató marószár adaptert. Rendeléskor elkerülte a figyelmemet a patron hiánya. Kérdésem: Hol tudok beszerezni befogópatront? Úgy látom készletben értékesítik itthon amire nincs szükségem. Jellemzően és eddig a 8mm-es szárakkal dolgoztam. 

A hosszított szárral beszerzett adapter hüvelye trapéz metszetű. Toroknál 10,5. Fenéknél 7. Ennek mélysége 15mm. Szóval ne rejtsétek véka alá, amit nem használtok :)

 

Más, Lidl asztali fúró.

Egy ideje megfogalmazódott bennem ennek beszerzése. Az itteni kolléga leírása inspirált a vásárlásra. Nem tudom, hogy néhány év múlva mit fog produkálni. Érzésre a szerkezet pont támogatja a mechanikát. Talán elég bele az anyag, amit a kínai főmérnök kiszámolt. A függőleges tengely felfüggesztés irányú kotyogása nem jelentős. A lemez padra építek egy nagyobb felületet, illetve a forgató kart hosszabbra cserélem, mert ezt kívánja az erőkar mozgatása. Fontos részemről, hogy büttüre vágott bükk korongokra is tudom használni a gépet. Befogva egy marószárat, a munkafelületen sima korongot lehet készíteni büttü szeletböl.

 

Egyenlőre. 

Üdv R:G

 

ps, ebbe adjatok patront