Zizike2010 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 105

Sziasztok!

 

Sajnos minket is elért ez a betegség pár napja. Igaz  2 évvel ezelőtt már a betegség első-második stádiumából gyógyszerekkel sikerült "meggyógyulni". Pénteken még lábon volt a tacskó kiskutyánk az orvosnál, aki azt mondta, hogy nem valószínű, hogy lebénul, a gyógyszerek segíteni fognak. Nem lett igaza....estére lebénult.. Másnap reggel futás az orvoshoz megint...műtétet javasolt, lehetőleg azonnal. Szombat...Miskolcon nem műtenek..na találj valakit valahol, aki megműti a bénulástól számított 24 órán belül. Minden létező oldalt elolvastam még pénteken és tudtam, ha most nem műtetjük meg, akkor nem sok remény van arra, hogy valaha is járni fog. Természetesen én is olvastam a hozzászólásokban, hogy műtétet nem szabad, és gyógyszer jobb és sok türelem..stb. De nem mertem kockáztatni. Így utólag azt mondom, hogy jól döntöttünk. Pesten a PrimaVet klinikán még szombat este megműtötték, (igaz szép ügyleti felárral, de ez már ilyenkor nem érdekli az embert) és vasárnap, azaz tegnap haza is hozhattuk. A kutyus ma már pár másodpercig meg tud állni, élet van a lábában..1-2 hét és járni fog minden remény szerint. Persze nagyon izgulunk még, hogy fel tud-e gyógyulni teljesen...de nagyon jók az esélyeink az orvos szerint is.

Tanulság a történtekből:

1. A legtöbb hozzászólóhoz hasonlóan én is csak azt tudom mondani, hogy ha baj van azonnal cselekedni...és ha lebénul valóban  24 órán belül műtét, amit szakemberek írnak...nagyon lényeges....és ezt a klinikán is mondták...hogy nem volt még teljes a bénulás, bár külsőre én már annak láttam. Mivel azonnal műtötték nem bénult le teljesen. 

2. Gyógyszerezés vagy műtét??? Nagy dilemma...mivel mi azonnali műtétet választottuk és remélhetőleg teljesen rendbe jön...így bénulásnál szerintem végleges megoldást már csak ez jelent. És az sem elhanyagolható..hogy sokkal hamarabb várható a gyógyulás. (természetesen ez azért függ a sérv súlyosságától is..és hogy milyen hamar került műtétre.)

3. Anyagiak ..Mivel nem olcsó egy ilyen műtét és sajnos van olyan is aki nem engedheti meg...így ez is egy lényeges kérdés a kutyánk gyógyulása szempontjából. Ismerve az árakat..a kezelések...gyógyszerek..ilyen olyan vitaminok..és mit tudom én mik..ami simán eléri a műtét árát ha összeadjuk...csak persze nem egy összegben kell kifizetni. Nagyon soknak tűnik a műtét ára..de szerintem összességében még mindig jobban jár anyagilag az ember. (normál esetben, tehát nem ügyeleti időben, 100-120 ezer forintba kerül .)

Amiket leírtam, a saját véleményem, illetve tapasztalatom. Biztos van, aki nem ért vele egyet. De mindezt azért is írtam le, mert kétségbe esve..nagyon sok segítséget jelentett a mások hozzászólása..tapasztalata. Ha kutyuskánk meggyógyul, azért még írok pár sort, hogy a történetünk kerek legyen..

Ha bárkinek tudok segíteni tanáccsal..nyugodtan keressen..szívesen válaszolok..

Minden kutyusnak és gazdijaiknak kívánok boldog egészséges életet...és a kis betegeknek mielőbbi gyógyulást!!!!<3