i perseguitati_ Creative Commons License 2016.02.07 0 0 349152

Ha már légiósok, magyar játékosok ,a fiatalok és a szerencse:

 

Csapata hétfői produkciója után nem volt meglepő, ma megint Perl Zoli volt a kimaradó külföldi az Orlandina Basketnél. Ennek nyilván nem örülünk, de kis túlzással, össz játékidőben már akkor is felülmúl minden szezon előtti várakozást, ha a szezon hátralévő meccsein egyetlen percet sem játszik. Sajnos is, meg nem is, de ezzel a másfél hete szerződtetett  Boatright-tal eszméletlenül belenyúlt a tutiba  az olasz kiscsapat. (nem tudom hogy eljött volna e hozzánk, vagy hogy mennyiért, de az biztos hogy a szicíliaiknál nem keres most többet annál mint amit szerintem vagy féltucat magyar Nb1 A-s csapat is megad egy jobb légiósának...).

Persze nálunk biztosan legyintenének arra hogy csak 180 centi, hogy lehet az ilyen kettes is, holott piszkosul jó a dobóhátvéd posztján is, eszméletlenül gyors, ragyogó csuklója van, szépen dob, és látszik rajta hogy minden zsigerével a kosarat támadná. Nem kérdés, a nyáron nagyon jó európai élcsapatok versenyeznek majd érte, biztosan nem marad Capo d' Orlandóban.

Visszatérve a mai meccsükre, szépen tartották magukat a jóval erősebb, de ma nagyon tartalékos Reggio Emilia otthonában, de a bravúr nem sikerült. A  Reggio Emilia  olasz listavezetőként, gondolkodás nélkül kezdőként dobott be egy 17 éves lett srácot Arturs Strautins-t az első osztályban, ő alig több mint másfél éve még a Vasas ellen szerepelt lett csapatával az U16-os EYBL-ben. Mellette még olyan olasz gyereket is bátran harcba küldtek csereként, aki két hete még csak 16 éves volt, és mindezt úgy hogy szinte végig szoros, abszolút kiegyenlített meccs volt, olykor  még a vendégek is vezetettek, szó nem volt garbage time-ról.

 

Perlről még annyit, ha most is olyan jók a megérzéseim mint a kimaradása előtt, akkor jövő héten Vareseben újra ott lesz a csapatban. :)