i perseguitati_ Creative Commons License 2016.02.07 0 0 349140

A FIBA Europa kupája, ami már jelenleg is fut, mindenképpen megmarad, ide esnének vissza a BL selejtezőköréből kieső csapatok is. Még sokminden képlékeny, de a két szervezet (FIBA,ULEB) jelenleg ismert  tervei alapján így nézne ki a következő szezon európai kuparendszere:

 

Euroliga (ULEB) -  16  résztvevő ( itt az ominózus 11  klub már ismert résztvevő, a maradék ötben mindenképpen lenne 1 német és egy francia klub, valamint terveznének egy selejtezőtornát is - de ez még sokféleképpen alakulhat, lényeg hogy itt játszana "créme de la créme",  megaklubok - mindenhol alap a minimum 10 ezres aréna, stb)

 

Bajnokok Ligája (FIBA) - 32 résztvevő

 

EuroCup (ULEB) - 24 résztvevő  ( az idei 32-höz képest már összébb húzta magát az ULEB, de ha  a szintén szűkített - 34-ről -16-ra - Euroliga mezőnyből kieső klubokat, és a jelenlegi EuroCup mezőny legjobbjait el tudja csábítani a FIBA a BL-be - itt olyan klubokra kell gondolni mint a Malaga, a Valencia, a Galatasaray, a Kubany, a Kazany, a Reggio Emilia, a Venezia, a Sassari, a Cedevita, a Bamberg, stb. - akkor a resztlivel való EuroCup kupaindítást szerintem háromszor is meggondolja majd az üzleti modell alapján működő  ULEB.

 

FIBA Europe Cup (FIBA) - Ezen kupa esetében a FIBA már többször is kinyilvánította, hogy itt akár 100 feletti is lehet az indulók száma, azaz igazi gyűjtőkupa.

 

 

Az Euroliga kivételével bármelyikben lehet magyar résztvevő, azt viszont még erősen korainak tartanám kijelenteni, hogy a magyar bajnok indulna a BL selejtezőkörében.

 

 

Előzmény: KámánMVP (349137)