Nekem évek óta az ACE55 a "tömegfajtám" lének.
Van akinél betegségérzékeny, nálam átlagos. A determináltsága okán befülledhet a bokor belseje, erre kell figyelni. Nem figyeltem rá, de szerintem több színből érős. Elég régi nemesítés.
Nagy, lédús, kellemes ízű (szubjektív) a termése.
Itt többen ugyanígy tartják, mint én. Vannak különlegességek, de ez a biztos pont befőzésre.
Keress rá itt a topik keresőjével is...
Én túl vagyok minimum 50 féle fajta tesztjén. Van ami csak egy évre volt, és vannak amik beváltak.
Többsége heirloom fajta.
A Roma a szegény ember San Marzanoja. Valószínű, hogy közeli rokonok.
Romam már rég volt, és nem egyszerre a SM-val.
Mint írtam: szószparadicsom. Annak jó.
A SM meg igazából egy alakkör. Több típusa van. Magyar magtermesztők is gyakran keverik... Volt év, mikor determinált, volt év, mikor folytonnövő fajtája volt egy cégnél... A zacsin meg csak a San Marzano megnevezés.