beetee Creative Commons License 2016.02.06 0 0 17240

A Roma befőzőparadicsom. A legideálisabb felhasználása szósznak, aszalni lenne, valamint paradicsomlé "dúsítására".

Szubjektív, de enni frissen nyersen azért nem az igazi, mert levetlen a megszokott paradicsomokhoz képest. Vagy úgy is jellemezhető, hogy "ikrás" a húsa.

Aki szereti az ilyet, annak hajrá.

 

Amit ajánlanék befőző (lé) paradicsomnak, az az ACE55. Nagy bogyójú, pont jó leveses, egyszerre érik az első (legfőbb) terméshulláma, nem kell többször nekiállni tartósítgatni.

Determinált! És azok közül is a nagyméretű bokrot nevelő típus. Kell neki a hely...

 

Marmande is volt már nálam, nekem nem jött be. Itt érzékenynek tűnt, és nem ezt a típust szeretem ízre.

 

 

 

 

Előzmény: CsendPenge (17239)