Törölt nick Creative Commons License 2016.02.06 0 0 110965

Az eredeti gyári lap nagyon gyenge minőség volt, keményfából csak a füstöt tudta előcsalni, de azt rendesen. A tartalékba adott másik gyári vadi új lap is kb 2 m vágás után átment füstcsinálóba. 

 

Azóta ezek a lapok nem voltak fent a gépen, szépen el vannak téve, majd egyszer csinálok belőlük gyalukést talán.

 

Freud lapokat vettem, mindkettő keményfa hosszvágásra való. Mást nem is érdemes venni, esetleg még egy kimondottan bútorlaphoz valót de az 22.000 huf. 

 

Ezt a 2 lapot használom szinte mindenre. Főleg ezt :

  

Ezzel a lappal szoktam főleg dolgozni, nagyon szép a vágási felület, nem is nagyon kell gyalulni utána. A bútorlapot is ezzel vágtam sokat, újkorában nem volt kitörezedés, de most már élezni kellene, hogy újra lehessen használni bútorlaphoz is. Ez a lap jó rétegelt lemezhez, keményfához, puhafához. 

 

 

A másik lap kevesebb fogú, előtolás korlátozó a foghátak kialakítása van. Ez vastag anyag vágásakor előnyös, mert visszarugdossa a fát ha túl gyorsan tolod neki, így nem terheled agyon a gépet és nem égeted le. A gép is egyenletesen tudja tartani a magasabb fordulatszámot, mert két apró visszarúgás között újra fel tud pörögni.  Nem nagy rúgásokat csinál, hanem inkább csak érezni lehet, hogy remeg a munkadarab ha aktiválódik a foghát. Ennek már nem olyan tükör sima a vágásképe, de ez nem is arra való. 

 

Mind a 2 lap csökkentett zajú, azaz zajcsillapítottak, nem visítanak úgy mint a gyári lapok. Azok a kis hulámos bevágások a fogak alján a hőtágulás miatti hullámosodást akadályozzák meg. Ezekkel órákon át lehet fűrészelni akkor sem forrósodnak fel.

3 éve használom őket, nagyon meg vagyok elégedve velük. Szívtam a fogam amikor megvettem őket, de nem bántam meg. Ég és föld a különbség a workzone lapokhoz képest. 

Körülbelül akkora a különbség mint amikor a trabantból átülsz egy ferráriba. 

Előzmény: Pillanatragasz (110953)