Nálam a narancssárga szín ki van húzva a "megeszem" listáról. Megkóstoltam, nagyon finom, de egyszerűen nem megy.
Köszönöm a fajta leírást. A nagyatádi tájfajtával felkeltetted a kíváncsiságom, ha tudok szerezni magot, szerintem kipróbálom(azt is). Folyamatosan próbálgatom a fajtákat, bár ott még nem tartok, ahol te. Az a gondom, hogy nagyon is igaznak érzem a "Mitől jó a paradicsom? Régen és most" cikkben írtakat, szóval próbálok visszanyúlni a régi időkbe.
A legnagyobb kérdésem pedig a következő volna: a jugo befőző paradicsomot próbáltad-e? Palántásnál sajnos csak ezt lehetett kapni, kénytelen voltam beérni ezzel. Szóval minőségben hova tennéd a jugot? Jó? Semmit sem ér?
Marmande fajtáról tudnál valamit mondani? Ezen gondolkodok mint esetleges váltó fajtát befőzési vonalon.
Étkezésinek Roma VF? Jókat írtak róla, gyakorlatilag a San Marzanóval említik együtt.
A Berni rózsát lehet, hogy kipróbálom. Attól függ, hogy tudok-e magot szerezni :) Köszönöm az ötletet/véleményt.