CsendPenge Creative Commons License 2016.02.06 0 0 17239

Nálam a narancssárga szín ki van húzva a "megeszem" listáról. Megkóstoltam, nagyon finom, de egyszerűen nem megy.

 

Köszönöm a fajta leírást. A nagyatádi tájfajtával felkeltetted a kíváncsiságom, ha tudok szerezni magot, szerintem kipróbálom(azt is). Folyamatosan próbálgatom a fajtákat, bár ott még nem tartok, ahol te. Az a gondom, hogy nagyon is igaznak érzem a "Mitől jó a paradicsom? Régen és most" cikkben írtakat, szóval próbálok visszanyúlni a régi időkbe.

A legnagyobb kérdésem pedig a következő volna: a jugo befőző paradicsomot próbáltad-e? Palántásnál sajnos csak ezt lehetett kapni, kénytelen voltam beérni ezzel. Szóval minőségben hova tennéd a jugot? Jó? Semmit sem ér?

Marmande fajtáról tudnál valamit mondani? Ezen gondolkodok mint esetleges váltó fajtát befőzési vonalon.

Étkezésinek Roma VF? Jókat írtak róla, gyakorlatilag a San Marzanóval említik együtt.

 

A Berni rózsát lehet, hogy kipróbálom. Attól függ, hogy tudok-e magot szerezni :) Köszönöm az ötletet/véleményt.

Előzmény: erdepeti (17237)