Fiery Creative Commons License 2016.02.05 0 0 159404

A Cellinit nem azert arulja a Rolex, amit irsz. Azert aruljak, hogy ha valaki beteved, kvazi fogalmatlanul, vagy azert, mert a Rolex mint nev ismeros neki, de megsem akar sport(os) orat venni, akkor is tudjanak neki valamit adni. Tudom, ez igy furan, benan hangozhat, de tenyleg ez az oka. Jobb az egy brandnek, ha mindenkit ki tudnak szolgalni, mint ha kenytelen azt mondani a kereskedo, hogy "Ilyet a Rolex nem gyart, de nezze meg, milyen szep Omegaink vannak", vagy ha mono-brand butik, akkor "Ilyet a Rolex nem gyart, viszontlatasra". Ezert is furcsa kicsit szamomra, hogy bizonyos markak miert gondoljak, hogy megengedhetik maguknak, hogy egy komoly celcsoportrol lemondjanak, elvbol vagy konoksagbol vagy fene tudja miert. Pl. a Langenak nincs sport(os) oraja, az IWC-nek lenyegeben nincs noi oraja, a Blancpainnak nincs klasszikusabb fazonu sportoraja es "visszafogott" meretu sportoraja sem, a Pateknak alig van fiatalokat celzo oraja, stb. stb. A Tudor is azert fontos a Rolexnek, hogy bevonzza magahoz az arban kicsit erzekenyebb, fiatalabb reteget is, es magahoz tudja lancolni oket, elokeszitve a terepet a "jovo Rolex vasarloja" szamara :) A Patek is ezert kezdte el nyomatni a fiataloknak szant, batrabb dizajnu modelleket, pl. az acel 5960-at vagy epp a pilota Calatravat.

 

Nem csak a Rolex adja el ugyanazt a dizajnt evrol evre, ebbol el az AP is, es bizonyos szempontbol a Patek is. Azert irom a Pateket is, mert az o eladasaik jelentos reszet (50+ %) a noi kvarc modellek (Twenty-4) es a sportos modellek (Nautilus+Aquanaut szeria) teszik ki, azoknal pedig a dizajnt kevesbe varialja a Patek, mint a klasszikus komplikalt modellek eseteben.

 

Biver oriasi zseni, nekem ez a video tetszik tole:

 

"Be the first, be unique, be different"

 

De akarmekkora zseni is, amit letrehozott a Blancpain es az Hublot kapcsan, az eleg ingatag labakon all. Adjunk mindket markanak 50 evet, es meglatjuk. Addigra mar jo esellyel sajnos Biver sem lesz velunk, ugyhogy plane erdekes lesz latni, hogy Biver nelkul mire mennek ezek a markak.

Előzmény: Törölt nick (159403)