Törölt nick Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122897

A savállóban van némi molibdén pl a 316- ban.

Nekem 304-es rozsdamentes  az üst és a szezon végén már nem makulátlan.

EN 1.4301 – ASTM 304

Tulajdonságok: ausztenites, króm-nikkel rozsdamentes acél • a korrózióálló anyagok leginkább használt fajtája • jól hegeszthető és hidegen akítható • nagyon jó szilárdságú alacsony hőmérsékletig • jól polírozható és mélyhúzható • ellenálló képessége 300°C-ig garantált, magasabb hőmérsékleten a titánnal stabilizált 1.4541 anyagminőséggel való helyettesítése javasolt • megmunkálását magasan ötvözött acélból vagy keményfémből készült szerszámokkal javasolt elvégezni (a keményedésre való hajlam miatt) • kristályközi korrózióval szemben ellenálló , viszont hegesztés után instabillá válik az ellenállósága • jó korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik (elsősorban természetes környezetben) • ellenáll az 52%-os salétromsavnak, a hidegen hígított organikus savaknak, a lúgos kémhatású oldatoknak és a sóoldatoknak (ami nem klorid, szulfit vagy szulfát)

Alkalmazási terület: vegyipar • élelmiszeripar (sajtgyártás, tejüzem, vörösbor, ecet stb.) • gyógyszeripar • papírgyártás • petrokémia • textilipar • háztartási eszközök gyártása • belsőépítészet • autógyártás • hőcserélők, bojlerek csővezetékeinek gyártása

 

A saválló biztos stabilabb.

 

 

Viszont pácpasztával karbantartható.

 

Előzmény: endrepp (122885)