HPEx20i16v Creative Commons License 2016.02.04 -1 1 133939

Pula nem egy túl látványos hely. Van egy óvárosi része, egy igazán sétálásra alkalmas utcával, van az amfiteátrum, egy-két szép park, de sok kosz, nagyvárosias dugó. Nincs használható strand, vagy délebbre a hoteleknél és még délebbre Premantura-n, Kamenjak-on (szerintem ez az egyik legjobb hely az Istria-n), vagy északra Valbandon-tól.

A hotel negyed sem a régi már. A 90-es évek elején csili-vili hely volt, mára kezd meglátszani rajta az idő múlása (sajnos, mert annak idején szerettem ott sétálgatni).

EUR/HRK kérdésben inkább mindig mindenki saját maga döntse el, hogy melyiket akarja itthon visszaváltani, ha marad.

Vásárlásra szerintem a kártya az egyik legjobb (legtöbb kártyánál külfödi vásárlásnak, főleg EU-n belülinél nincs plusz díj és általában már középárfolyamon váltanak) kisebb áru soknál, ahol nincs elfogadóhely a HRK, mert nem mindig váltják túl jól. A velencei kiránduláshoz persze EUR kell, meg a Pula-i esetleges unalom ellen nem rossz, de biztos lehet olyan helyet találni a horvát tengerparton (szerintem kapásból mindenki mond Neked 3-at), ami mellett eszedbe sem jut Velence. Persze nem azért mert le körözik, nem hasonlíthatók össze, mert mások, viszont olyan élményeket nyújtanak, amit lehet, hogy 2 hét után sem akarsz otthagyni...

Előzmény: yonsi (133936)