Törölt nick Creative Commons License 2016.02.04 0 0 14696

Szia !

 

Nos én fél éve vettem egy SC3-at, eddig még nem bántam meg ! Én olyan férfiból vagyok aki szeret takarítani...de ezt csak lábjegyzetként. mondom. Tehát: valamikor vettünk olyan 7-8 ezer forintos kézi gőztisztítót, no az arra való hogy levágod róla a kábelt és odaadod a kisgyereknek játszani. Aztán egyszer valahogy bekeveredett egy házalós ügynök is, porszívó alakú gőztisztítóval, na az már azért valami. Csekély 400 ezerért meg is lehetett - VOLNA - venni. Akkor kezdtem el nézegetni a  Kärcher gépeket. Ami miatt erre esett a választás, hogy folyamatosan lehet vele dolgozni ! Nem kell megvárni amíg lehűl, hanem jelez egy piros lámpával és már lehet is után tölteni. És semmiféle kupakot nem kell lecsavarni, hanem csak a tölcsér szerű nyílásába beönteni a hideg vizet. A másik, hogy tényleg azt tudja amit írnak róla: bekapcsolod és kb. fél perc után már nyomja is a gőzt !

Van egyébként nekünk is mop meg vödör, de én szívesebben veszem elő a gépet, mert semmivel se több idő "üzembe helyezni". Már csak azért is mert nagyon célszerűen van kialakítva a készülék, minden tartozéka rajta tárolható, nem kell mindig dobozolni.

Nálunk több mint 40 m2 járólap van, úgy hogy a porszívó ritkán van használatban. Szóval amiért jobban szeretem mint a mop-ot, az elsősorban a fugázás. Gyönyörű szépen ki lehet vele takarítani amit az egyszerű felmosók belemaszatolnak a fugába.(még akkor is ha sűrűn cseréled a felmosóvizet !)  Az hogy melyikkel lehet szebben "felmosni" szerintem egyforma, de véleményem szerint a gőzös jobb. Mert az apró kis szöszöket is  összeszedi, az egyszerű kézi felmosó pedig inkább csak szétkotorja.

A használata se bonyolult, egy mozdulattal cserélhetők rajta a fejek. Persze azért nem árt vigyázni mert alaposan felmelegszik pl. a törlőkendő is. Amit egyébként két mozdulattal le lehet venni és langyos vízben kiöblíteni. 

Eddig egyetlen "hibát" tapasztaltam, hogy a fugázó körkefe sörtéi elég könnyen elhajlanak - és úgy is maradnak - de lehet hogy csak én nyomom nagyon. De majd akarok venni olyan turbófejet hozzá.

Hát hirtelenjében ennyi. Tehát ÉN nem bántam meg, de ez egyéni vélemény....hátha lesznek mások is akiknek VAN ilyen, vagy hasonló készülék és megosztja velünk a tapasztalatát....

Előzmény: három menyét (14694)