Pezosa Creative Commons License 2016.02.02 0 0 122761

:) Kémi.

 

Ezért jobb a dupla-falú nem olajjal hanem vízzel töltött pálinka főzők mert így kisebb a forró pontok mértéke. Igaz a desztillálás ideje is így megnő.

Ha az ember oxigénnel kevert PB vel / fával fűti követlenű a szimpla falú  üstöt forró pontok keletkeznek a PB 2200 fokosan ég ... 

ott nem csak a metilalkohol etilalkohol, hanem a víz és egyebek is párolog,  így egyértelmű hogy az gőz keverék aránya nem csak metil- majd etil illetve vízgőzből áll. Ezt sufnituningnál homokkal lehet csillapítani :)  a műhelyben nikkelezéshez Nikkelszulfátot kellet előállítani mert idehaza nincs rá hobbi szintű kereslet, így nem lehet kapni. A végén nikkel nitrátból, nátrium karbonát segítségével nickel karbonátot majd abból kénsav hozzáadásával oldottam meg. :( Igy gyorsabb volt mint a nikkel kénsav történő oldása 80 fokon. Hát igen... A sós sav megette az azbeszthálót...  Azóta sufnituning. Rezsóra egy 1 centis vaslemezt, arra aluminium serpenyőt tettem ennek az aljára pedig  3-4 mm vastagon homokot.  a höveszteséget ahogy Rézmüves említi odébb aluminium fóliával csökkentem.

 

Lassú tűzön folyamatos keverés közben, élesen megfigyelhetők az átmeneti pontok. Viszont a víz hőmérséklet növekedésével fordítottan arányosan párolog. (Ugy hiszem ez minden folyadékra igaz. Höleadás)

 

Előzmény: körte51 (122755)