Pezosa
2016.02.02
|
|
0 0
122761
|
:) Kémi.
Ezért jobb a dupla-falú nem olajjal hanem vízzel töltött pálinka főzők mert így kisebb a forró pontok mértéke. Igaz a desztillálás ideje is így megnő.
Ha az ember oxigénnel kevert PB vel / fával fűti követlenű a szimpla falú üstöt forró pontok keletkeznek a PB 2200 fokosan ég ...
ott nem csak a metilalkohol etilalkohol, hanem a víz és egyebek is párolog, így egyértelmű hogy az gőz keverék aránya nem csak metil- majd etil illetve vízgőzből áll. Ezt sufnituningnál homokkal lehet csillapítani :) a műhelyben nikkelezéshez Nikkelszulfátot kellet előállítani mert idehaza nincs rá hobbi szintű kereslet, így nem lehet kapni. A végén nikkel nitrátból, nátrium karbonát segítségével nickel karbonátot majd abból kénsav hozzáadásával oldottam meg. :( Igy gyorsabb volt mint a nikkel kénsav történő oldása 80 fokon. Hát igen... A sós sav megette az azbeszthálót... Azóta sufnituning. Rezsóra egy 1 centis vaslemezt, arra aluminium serpenyőt tettem ennek az aljára pedig 3-4 mm vastagon homokot. a höveszteséget ahogy Rézmüves említi odébb aluminium fóliával csökkentem.
Lassú tűzön folyamatos keverés közben, élesen megfigyelhetők az átmeneti pontok. Viszont a víz hőmérséklet növekedésével fordítottan arányosan párolog. (Ugy hiszem ez minden folyadékra igaz. Höleadás)
|
Előzmény: körte51 (122755)
|
|