Ka Pál Creative Commons License 2016.02.02 0 0 2751

Én is csak a konkrét légitársaságra irányuló, negatív kicsengésű kérdésre reagáltam...

 

Egyet értünk egyébként, van az a pénz amiért másik társaságot választ az ember. Mindenkinek meg van a saját választási rendszere.

Nekem az éjszakázás reptéren az egyik kritériumom, azaz nem szeretnék egyszer sem kornyadozni éjjel a reptéren. Helyette inkább  minnél gyorsabb célba érést preferálom, esetleg a hosszú, napközbeni átszállási időt figyelem, ami meg jó városnézési lehetőség. Ezért írtam, hogy pl Kuala Lumpurba tartva, ahová éjfél körül indul a gép érdemes a reggeli, budapesti járatot választani és akkor van kb. 8 óra nettó időd várost nézni, ami számomra jobb opció, mint délután indulni Pestről és 4 órát elcseszni az isztanbuli reptéren, mert így gyakorlatilag az első napomon nem csinálok semmit, és ugyan úgy elmegy az időm, mint az első variációnál.

Mindig van az elsőre olcsó ajánlathoz képest kicsivel drágábban, de utazhatóbb ajánlat. Egyébként az éjszakázós átszállásnál érdemes a hotel költséget és transzfert is hozzáadni, akkor is megéri-e + 1 napot elpocsékolni a szabiból az olcsóbb repülőjegyért cserében.

 

Kétségtelen azonban az is, hogy mostanában a legrövidebb össz utazási időket jellemzően az AEROFLOT produkálja Ázsia felé.

Előzmény: kb. (2749)