HPEx20i16v Creative Commons License 2016.02.01 -1 1 133912

Nem kérdeztük a csónakot, nekünk meg nincs, akkor még nem hiányzott. Mostanában gondolkodom még könnyedén húzható, de azért 4-6 személy szállítására alkalmas motorcsónakba, hogy vinném magammal, annyira szép kicsi sziget van.

Egyelőre nem találok a helyre (Villa Sarenko Karbuni) olyan linket, ahol ár is van, de pl. itt egy-kettő azonos településen, ugyanúgy vízparton:

http://www.korcula-larus.com/osolemio/

http://www.korcula-larus.com/tomislav/

http://www.korcula-larus.com/boskovic/

 

Ezek csak azok, melyekhez ár is van és azonos településen vannak. Prizba is egy nagyon jó hely (pl.: Ákos-nak is megfelel, minden évben ott van, sőt egyik klipjét is ott forgatta), szállások hegyekbe, a fele közvetlenül parton ott is.

 

A közvetlenül part azt jelenti, hogy a ház és a víz között csak a ház saját partszakasza van, idegenek nem mennek oda, forgalom (gyalogos, gépjármű) nem megy át.

 

Ami negatív lehet, hogy az oda vezető utak a főúttól durván egysávosak, a települések inkább szálláshelyek, kevés, vagy nincs helyben étterem, bolt, stb. Legözelebb Blato és Vela Luka van, mindkettő 10 km-en belül. Vela Luka főleg éttermek, bolt, hasonlók. Körülötte megint egy csomó mini település szerűség csak szálláshelyekkel, mindenfelé jobbnál jobb strandok.

 

Vela Luka-ból mennek ki hajók, csónakok Proizd szigetre, azt is érdemes kipróbálni...

Előzmény: andreas19 (133911)