kb. Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2742

Hagyományos kínai festészettel, kaligráfiával foglalkozó vidéket nem igazán lehet ajánlani, de az alábbi helyeket érdemes megfontolnod:
Mivel úgyis tervben van Hongcun és Xidi, oda sok művészeti suli szervez pár napos tanulmányutakat. Gyakorlatilag nem tudod elkerülni a falut teljesen ellepő, festőállványos fiatalok seregét, nem is kell keresni, ott ülnek minden régi házfal és egyéb érdekesség előtt és festenek.
Shenzhen közepén van egy városrész ahol rengeteg festmény és másolat készül, Dafen oil painting village néven tudsz rákeresni (ez persze elsősorban nem hagyományos művészet lesz).
Kantonban a Beijing sétáló/bevásárló utca közelőben keresd a Wende utcát, tele van galériákkal, képkeretezőkkel, van ahol helyben is festenek. Ezen kívül rá tudsz keresni, illetve érdemes elmenned, a Xiaozhou faluba (fél-egy óra a belvárosból), ahova pár éve sok művész költözött ki, nyitott galériát, illetve a volt konzervgyárból átalakított városrészbe (redtory.com) akár metróval is, itt sok galléria és pár étterem van (itt nem laknak művészek helyben).

Ahogy pannn is említette, szinte minden kínai parkban lehet látni óriási ecsettel és vízzel pár perc alatt eltűnő kalligráfiát író/festő öregeket.

Előzmény: _Alabástrom_ (2739)