Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.01.25 0 1 7924

7 éve nem voltam Görögországban(előtte szinte minden évben)azt néztem hogy idén szinte duplájára nőttek az árak.

 

Sajnos mindenhol nőttek az árak a tengerpartokon, Olaszország már megfizethetetlen, Horvátország pedig 3-4 év alatt lett kétszer olyan drága, mint előtte volt :-(

 

Ez azért van, mert az olcsó nyaralóhelyek (Tunézia, Egyiptom) biztonságilag riziósak lettek, az emberek az autóval elérhető európai helyekre mennek nyaralni, a növekvő kereslet pedig nyomja felfelé az árakat. A görög ÁFA emelés csak tovább rontott ezen a helyzeten.

 

Az "olcsó nyaralás a horvát tengerparton" már csak egy múltbeli nosztalgikus emlék :-(((

 

(Abba pedig végképpen nem mennék bele, hogy nem rezsit kellene csökkenteni Magyarországon /mert annak amúgy is automatikusan csökkennie kellene, ugyanis ha az olaj feleannyiba kerül, mint 4 évvel ezelőtt, akkor a gáz árának magától csökkennie kellene/, hanem olyan jövedelmet biztosítani, hogy az emberek gond nélkül tudják kifizetni a rezsit és akkor nem lenne megfizethetetlen a tengerparti nyaralás sem. Az azért jól jelzi a helyzetünket, hogy a magyar nyaralók száma nemigen emelkedik a tengerpartokon, ezzel szemben a román, szlovák, bolgár nyaralók ellepik a tengerpartokat.)

Előzmény: shokusogi (7921)