BJszakért Creative Commons License 2016.01.24 -3 2 15927

Üdv Mindenkinek. Mindig megjelenek hetente itt a fórumon általában, főleg, ha pontosítanom szükséges.

Megtiszteltek megkeresésükkel szakmai weblapomhoz tartozó email címemen: http://www.versenykepesseg.eu/

 

otthonülő

Pontosítanám rehab gazd.menedzserként: nem ír ilyet hivatal a szakvéleményen, határozaton, hogy felülvizsgálat 1 év múlva. Ha 2013. májusában volt felülvizsgálaton (például), akkor írhatnak olyat, hogy felülvizsgálata 2014.május hóban szükséges, vagy egyebet. De azt sosem, hogy 1 év múlva szükséges a felülvizsgálat. Szakmailag ez nem megfelelő.

 

words about

pontosítanám rehab gazd menedzserként:

azt írta, ami így nem helyes: "a rehabilitációs ellátásban részesülő (amennyiben ellátását 2012. január 1-jét követően nem „átforduló” ellátásként állapították meg) 10 százalékos nyugdíjjárulékot is köteles fizetni az ellátás összege után"

 

Pontosítom: az új komplex minősítéssel rendelkező B1, C1 minősítéssel rendelkező rehabilitációs ellátás összegéből 10% nyugdíjjárulékot von hivatal. (hivatkozás 7/2012.Nefmi r. és Mmtv vagyis 2011.évi CXCI.tv.)

 

Szakmai honlapomon 2015.08.01-jétől hatályos törvény módosítás itt olvasható 4) pont végén  bizonyos ellátásban részesülő 5 évvel a nyugdíjkorhatár előttiekre:

így kezdődik linkemen: 2015. évi CXXXIII.tv. módosította 2015.08.01-től Mmtv-t

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

Konkrét kérdésre konkrét esetre vonatkozólag készséggel gyors választ nyújtok kizárólag a szakmai weblapomon található email címen ! Megtisztelnek. Úgy vélem, a rehabilitáció, foglalkoztatás rendszere igen sokrétű, a
jogszabályok sokasága folyton változik, és nem könnyű eligazodni benne.
Munkám során gyakran tapasztalom, hogy nemcsak az érintett nyugdíjasok, a
rászorulók, a gyermeket nevelők nem ismerik ezeket.

Ezen ISMERETEK HIÁNYA HÁTRÁNYOS KÖVETKEZMÉNNYEL járhat, komoly lehet az anyagi veszteség. Az ellátások igénybejelentéshez kötöttek.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai
vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre. Fontosnak tartom,
hogy az érdeklődők választ kaphassanak kérdéseikre.

Ha bizonyos módon cselekszel, szokást formálsz. Ha szokást formálsz, ezzel jellemet teremtesz. Ha jellemet teremtesz, ezzel meghatározod a sorsodat. ~André Maurois

Szép estét