Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.01.24 0 0 67083

A leadott hő MENNYISÉGE mindenképpen egyforma, a villamos hálózatból felwett wattból 100%-ban hő lesz és kész. Az viszont igaz, hogy a leadott hőt bizonyos trükkökkel irányítani lehet (ha az jó magas hőmérsékletű), tehát az egyik pontra több hőt sugározni, persze a többi pont rovására, tehát ettől a lakás átlagos hőmérséklete nem fog változni.

Ezeket a hő-irányító trükköket azonban lakásokban nem  szokás az általános fűtés során használni (habár egyes gyártók marketing szövegei ezt sugallják ;) maximum egyes kiemelt pontok időszakos fűtés-megerősítésére jók. Amikkel már találkoztam: vizes testtel törölközés fürdés után, csajoknak lábmelegítés íróasztal alatt,  fekvőhely láb részére hősugárzás alvás közben, kedvenc TV fotelre tévézés ideje alatt, garázsban a környezetnél melegebb munkaterület biztosítása barkácsolás ideje alatt.

Állandó/általános fűtésként a magas hőmérsékleten sugárzó hőforrásokra csak az iparban és a vendéglátásban van szükség (pl fűtött munkahely kialakítása hideg környezetben), de az ilyen helyeken inkább gázfűtést alkalmaznak, érthető anyagi okokból.

Előzmény: Szirty__ (67075)