lizacska64 Creative Commons License 2016.01.23 -1 2 115472

Mindenkinek szép napot!

Szeretném megosztani az Egyiptomi élményemet.2015 decemberében 2 hetet töltöttünk Egyiptomban "ALL INCLUSIVE
 ellátásban."

Mirage New Hawaii 4 csillagos szállodába. Odaérkezésünkkor bejelentkeztünk felvittek bennünket egy olyan lifttel melynek ajtója nem volt koszos mocskos volt. Itt már összenéztünk a családommal.

Megmutatták a szobát a döbbenettől szinte szóhoz sem jutottunk. Kosz, mocsok, retek vett körül bennünket.

Pár perc tétovázás után eldöntöttük, hogy szólunk, mert nem akarunk 2 hetet ilyen mocskos szobában lenni.

Mutattak másik szobát, de az sem volt különb. Mivel volt még egy Magyar házaspár rajtunk kívül, akiknek szintén ez volt a gondjuk szóltunk az idegenvezetőnek, aki intézkedett.

Vártunk közbe kértünk 1 vörösbort a bárban ahol kiszolgált bennünket a pincér a pohár széle, ami műanyag volt rúzsos volt. Szerettünk volna még egy pohár vörösbort kérni, de a pincér nem adott mondván már az előbb adott egyet.  Kapóra jött, hogy megjött az idegenvezető vele a menedzser.

Kérdezte mi a probléma elmondtuk. Felajánlotta a menedzser, hogy átmehetünk az 5 csillagos testvér szállodájukba a Mirage  Aqua Parkba saját költségen taxival.

Gondoltuk egy 5 csillagos szálloda csak jobb lehet ennél így gondolkodás nélkül mind az 5 fő saját költségén átment taxival.

Az új szállóra oda érve tisztábbnak tűnk már ez is boldoggá tett bennünket. De, a meglepetés csak hajnali 5 –kor ért bennünket mikor a KB 100-200 méterre található imaház hangszórói imára szólította fel a szálloda lakóit. Ez egy döbbenet erről senki nem beszélt mikor ezt a szállodát ajánlották fel. Nos, megpróbáltunk beletörődni a korai ébresztőbe, habár szerettünk volna magunktól felébredni. Reggel lementünk reggelizni ahol a2grammos vajért könyörögni kellet az ételek nagyon hiányosok voltak. Étkezés után a medencéhez mentünk a meglepetés akkor ért bennünket mikor szerettünk volna inni, de nem volt pohár hát ez egy 5 csillagos szállodára nem volt jellemző eddig. Reggeli után lementünk a medencéhez ahol 1 órán belül 2db fürdőlepedőnket loptak el. Ebédnél sorba állás minden nap a bejutásért aztán sorba állás az ételért, de volt, hogy tányérért pohárért is várakoznunk kellett. Meleg víz a szobában nem volt csak langyos így mind az öten egy hét alatt nagyon megfáztunk. A rövid italok mérhetetlenül fel voltak vizezve. A délutáni pizza és hamburger mellé a szalvéta nem volt még kérésre sem. Azt mondták nincs. Karácsonykor a férjemet megtámadta 3részeg Ukrán, akikről már előtte 2 napja a karszalagot levették, hogy ne tudjanak inni, de voltak társaik, akik kikérték nekik az italt és oda adták nekik. Mindenkibe belekötöttek, de a szálloda tehetetlen volt velük szembe.

Szóval a karácsonyunk is rémálommá vált. Másnap reggel tömegverekedés volt a portán a személyzet ütötte a turistákat így nem éreztük biztonságban magunkat. Nagyon hosszú lenne leírni az ott történteket, de a lényege az volt, hogy visszamentünk saját költségünkre a 4 csillagos Mirage New Hawaii szállóba, mert ott nem éreztük magunkat biztonságba. Ez a kis 2 hetes út a befizetett összegen kívül 50 dollárba és 20 euróba került pluszba nekünk. Mikor a taxissal beszélgettünk csak mosolygott, hogy ott az lenne a szenzáció, ha nem történne semmi utalt a tömegverekedésre és jót nevetett. Bízom benne, hogy a videó felkerül az internetre és önök is látják majd.az eset 12.26.-án délután fél 3 körül történt. Rémisztő látvány volt én sajnos végignéztem az egészet a családommal együtt. Az Ukrán Magyaroknak, akik 1 hétre 60 000ft fizettek ők ezzel lehet, hogy elégedettek volna, de mi Egyiptomon belül nem voltunk elégedettek. Valószínű, hogy az Oroszok hiánya okozta ezt a hiányosságot az élelmiszerben, hiszen az ételek mindig ugyan azok voltak szinte változatos egyik szállodában sem volt. 1db tojásból csinálták a rántottát, ha 2db szerettem volna már meg volt sértődve a szakács. A poharak koszosak voltak benne volt az előző ital, aminek az ízét még érezni lehetett. Egyszóval jóindulattal 2 csillag. Volt, hogy reggel nyitásra mentem reggelizni, amibe a rántottát csinálták az előző napi tojásdarabkák még a serpenyőbe voltak borzalmas volt a látvány a szélére oda ragadva a tojás. Hát többet nem reggeliztem tojást.  Hát volna még mit írnom, de tudom, úgy sem megyek vele sokra. Mindenesetre üvegpoharat ritkán láttunk, mert még a bárban is akár délután akár nappal műanyag fogmosó pohárból kaptuk az italt. A koszos mocskos szoba egy részéről készítettem képeket a liftről videót. Bízom benne, hogy ezek után nem 4 csillagosként hirdetik meg, mert többen is belefutnak ebbe a csaliba. Mindenesetre szeretném kihangsúlyozni, hogy eddig minden alkalommal elégedettek voltunk soha semmi probléma nem volt. A szállodák, amiben voltunk 4-5 csillagosak voltak, amit ki is érdemeltek. Sajnos ez a szálloda nem 4 csillagos és 5 csillagos besorolást kell, hogy kapja, mert így becsapva érzik magukat az odautazók. Így lett egy nyaralásból rémálom a családommal együtt.

Köszönöm, hogy olvasták soraimat.