Vestas Creative Commons License 2016.01.22 0 0 24914

Nagyon nem mindegy! Az a legfontosabb, ezt nem írták le a cikkben! Ha ugyanis nem az osztó előtt ülsz, akkor semmit nem ér a stratégia! Kifejtem röviden:

Tegyük fel, hogy 5 lappal több nagy lap van a pakliban, mint kicsi. Ráadásul a kártyák fele már elfogyott (általában 8 paklit kevernek be). Tehát nagyobb az esélye, hogy nagy lap jöjjön ki! Az osztónak az első lapja, amit látsz legyen pl. 6-os! Neked legyen pl. 5-ös! Kérsz még egy lapot, ami legyen mondjuk egy 8-as. 13-ad van! Ilyenkor meg kell állnod, mert nagyobb eséllyel sokal be a bank, mint, hogy te javítani tudnál a lapodon. A banknak ugyanis 17-ig kötelező húznia, tehát a nagyobb esély arra van, hogy a bank húz egy nagyobb lapot, amivel lesz neki 15 vagy 16, de ha 6-7-8-9-et húz az is nagyon jó, mert nem állhat meg és akkor a nagyobb valószínűséggel érkező nagy lappal be fog sokalni! Viszont, ha utánad van még 2-4 játékos, akkor az ő hívásaik teljesen felboríthatják az esélyeid ill. a stratégiád, mert lehet, hogy náluk lejönnek a nagy lapok és akkor már kisebb lesz az esélyed, sőt akkor már kérned kellett volna 13-ra! Ha az utolsó helyen ülsz, akkor csak az osztóval játszol!

 

Több mint 1 évig játszottam szinte minden nap a Vigadóban, ritkábban a Las Vegasban ill. az Imperiálban! Kamasz voltam és csak 60 német márkás devizakeretet tudtam felhasználni (akkor ugyanis még csak devizás casinok voltak), amit ki lehetett váltani a 90-es években! :-)

Tényleg nehéz számolni, de nem annyira, mint ahogy a cikk írója írja. Igaz én előtte legalább 1 évig gyakoroltam naponta több órát és már kb. 5-6 éves korom óta nagyon sokat kártyáztam! Középiskolás koromban is ebből éltem! :-)

 

Én úgy csináltam, ha elértem egy meghatározott szintű nyereséget vagy veszteséget, akkor mindenképpen abbahagytam! Az volt a legrosszabb, ha ez 1 órán belül megvolt, mert imádtam játszani!

Előzmény: Longedli (24912)