Yager001 Creative Commons License 2016.01.22 0 0 83586

Üdv. Hogyan kell rendesen működnie egy 120 Literes képen látható Vaillant HMV tároló egységnek? Van rajta egy tekergető és egy hőmérséklet kijelző. Beállítom a tekergetőt, hogy kb 40-50 fok körüli vizet tároljon. Ha a hőmérséklet lentebb megy akkor indítja a kazánt. A kazánon is van egy tekergető ami a fűtővíz hőmérsékletét állítja. Most 60 fok körül van (fél állás), tehát ha jól gondolom akkor ilyen hőmérsékletű vizet állít elő ami felmelegíti a 120 literes tartályban lévőt. 

 

Mennyi lenne az ideális hőmérséklet. Logikusan minél magasabbat készít a kazán annál gyorsabban csinálja a meleg vizet? 

 

Most azt tapasztalom, hogy kiengedek egy fél kád vizet és a hőmérséklet gyorsan leesik és csak langyos víz jön a csapból. Ekkor a kazán elindul és fűt mint a barom, de csak nagyon lassan emelkedik a víz. A fűtéstől eltérően itt nem engedi lehűlni a vizet a kazán, hanem folyamatosan adagolja a gázt és modulál, hogy a 60 fok körüli fűtő vizet tudja tartani. Ez a normális üzem? 

 

Közben persze a fűtés leáll és a szobák nem kapnak meleget mert a kazán a vízre figyel. A másik kérdés, hogy mi a tartály tetején az a két gomb? Pontosabban az egyik, a radiátoros gomb. Mit kapcsolok vele?