prikézsia Creative Commons License 2016.01.21 0 0 1914

Szeretném megosztani érzéseimet és új tapasztalatomat. 


Az életem változik, az átmeneti időszakot követően új helyre költöztem albérletbe. A tulajdonossal megegyeztünk, hogy a régi nyílászárókat lecseréli, ami két hónapja meg is történt. 


Ma gyűlés után arra értem haza, hogy betörtek hozzám. Új a helyzet és az érzés. Szörnyen kiszolgáltatottnak és tehetetlennek éreztem magam. A károm, amit elloptak kb 100eFt. Parfümök, ruhák, műszaki cikkek és készpénz. Az ajtón nincs nyoma külsérelmi nyomnak és ahogy visszaemlékszem, amikor hozták az ajtót is megszólalt bennem egy belső hang, hogy a zárat le kellene cserélni, amit végül nem tettem meg...


Ahogy észrevettem mi történt hirtelen nem fogtam fel. Biztos máshova tettem a tegnap vásárolt csík cigit???? .... a pénzt???.... a parfümöket???... a ruhákat, amik nem voltak még rajtam mert a nyarat vártam velük????...... a műszaki cikkeket??????


Amikor felfogtam, hogy mi van, jött a düh és a harag. Egyedül voltam, de nem maradtam benne, telefonáltam és beszéltem róla társaimmal. Valamennyire meg tudtam nyugodni, kaptam hasznos gondolatokat és végül számba tudom venni, mi a jó a dologban.


Jó, hogy nem akkor történt, amikor sokkal több pénz volt itthon.

Jó, hogy nem vitték el a vasárnapi csoport 7-ik hagyományát, / ami egy penny-s zacskóban van a konyhában :) / és több, mint 30eFt,

Jó, hogy nem hagytam itthon a kölcsön autó kulcsát és így nem lopták el,

Jó, hogy nem rongálták meg a dolgaimat és nem borították ki a szekrények tartalmát,

Jó, hogy nem vitték el a másik telefonomat és a tv-t.

Jó, hogy nem vitték el a felépülő érméimet,

Jó, hogy nem vitték el a külső winchesterem, amin pótolhatatlan fényképek és dokumentumok vannak,

Jó, hogy nem játszok a fentiek ellenére és azokkal együtt sem.

 

 

Jó persze van bennem ez az érzés, hogy le kéne az ilyeneknek vágni a fejét, de ha belegondolok jobban emlékszem a függőségemre és az őrületre... ami ma nincs.


Az értékes tapasztalat pedig az, ha legközelebb cseréltetném a bejárati ajtót akkor le KELL CSERÉLNI a zárat is az ajtó beszerelését követően.