körte51
2016.01.21
|
|
0 1
122296
|
Összefüggéseket keresünk a deflegmáció és a pálinka minősége között! Már a minőségi pálinka is vita tárgya a baráti körömben is! Van akit zavaz a parfümös ,lehető legtöbb illatot ,ízt ,gyümölcsösséget tartalmazó pálinka! Számomra pedig ez a minőségi pálinka! Az alkohol elválasztás összefüggésben egyetértünk ,minél nagyobb deflegmáció annál töményebb alkohol!
Viszont az aroma tekintetében ,nekem az a véleményem tapasztalatom,hogy a túldeflegmált alkohol aromaszegényebb ,mint a kevésbé deflegmálté! Van egy határ, ami alá nem mehetünk ,mert az sem jó ha nem tudunk alkoholt lepárolni! Én hajlandó vagyok egy kis alkoholt feláldozni a minőségi pálinka oltárán ! Akiknek a minőségi pálinkát a szellősebb pálinkák jelentik ,azok deflegmáljanak bátrabban! Javítsatok ki, ha rosszul gondolom! |
Előzmény: endrepp (122294)
|
|