Olvasgatom itt a szebbnél szebb hozzászólásokat - deflegmációról- páracső emelkedési szögről páracső hosszról -
mind egyéni vélemény saját tapasztalat -és vannak szak könyvek - neves szak tekintélyek !
Azért egyiket se vegyétek szentnek - nincs két egyforma főző két egy forma cefre - és nincs egyforma ízlésünk -nekünk otthonfőzőknek -az itt le írtak egy egy ember saját izlése tapasztalata - ezt meg osztja velünk és mi mérlegelünk szerintünk jó e ?
Aztán cselekszünk saját belátásunk szerint !
A deflegmáció : fontos főleg a cefre főzésénél - ha ott alacsony a deflegmáció akkor sok illat íz a cefrében marad - az alkoholról nem is beszélve !
A páracső emelkedése fontos hogy a hűtő felé emelkedjen - különben nem páracső hanem a hűtő része !
A páracső hossza meg adott a főző és a hűtő távolsága adja meg !
Alszesz finomításánál a deflegmáció mértéke sokkal egyénibb mint gondolnánk - izlés és nagyon is készülék függő - de idesorolnám a szakértelmet is :-)
Nos akkor ez is egy álláspont ezt is lehet vitatni !