bananatree Creative Commons License 2016.01.20 0 0 48412

> ovijártosokhoz nem tudok hozzászólni oly módon, hogy 7 km-s szakaszokra miért kell Scénic (tudom,  a sok gyerek + gyerekülés :)

> ugyanis az anyósülésre is lehet szerelni gyerekülést

2 gondolat:

1. két évvel ezelőtt "mindenki" (rendőr ismerőst is beleértve) megesküdött, hogy anyósülésre nem szabad gyerekülést rakni, csak 0-6hónapos kor közt alkalmazható, forgalomnak háttal fordítható verziót. Totalcar-on is volt erről pár cikk. Tavaly aztán valaki írásos értelmezést kért a felsőbb szervek valamelyikétől, és abban kifejtették, hogy ez félreértelmezés, bármilyen gyerekülést oda lehet rakni, (de a 0-6 hónap köztit csakis háttal fordítva). Légzsákot minden esetben ki kell tudni kapcsolni. Én mondjuk azóta is többször elolvastam a jogszabályt, és bár örülök, hogy lehet ezt csinálni, de én a mai napig csak úgy tudom értemezni azt a szöveget, ahogy régen, vagyis tiltó értelemben.

2. A Scenic kiválasztásakor (nálunk legalábbis) nemcsak a sok gyerekülés volt a szempontok közt, hanem az üvegtető is. Na ~1-1,5M körüli árkategóriában nem sok ilyen van. Konkrétan a Peugeot 307 SW, de az meg hosszú mint a vonatfütty, belvárosba, mélygarázsba nem ideális.

 

Előzmény: fvcc (48410)