barkócza Creative Commons License 2016.01.18 0 3 122120

Azt kell megérteni, hogy mindkettővel lehet ilyet is meg olyat is készíteni. A lényeg, hogy a kisüsti egy biztonságosabb technológia, de rosszabb hatásfokkal lehet az alkoholt kinyerni a cefréből. A tornyos az egy alkoholprés, de bonyolultabb a kezelése, érzékenyebb a beállításokra, és könnyebb elrontani az elválasztást. Ezért szoktuk azt mondani, hogy otthonra mindenképpen a kisüsti eljárást javasoljuk. A hivatásos főzdékben persze mindenki a saját lovát dicséri, nem szabad ezt sem rossz néven, sem túl komolyan venni.

 

Az általános vélekedés, hogy tornyossal illatosabb, de ízetlenebb lesz a pálinka, kisüstivel ízesebb, de kevésbé illatos. Az igazság az, hogy aki megismerte a készülékét, az tud rajta akármilyet csinálni. A tapasztalat csak a főzéssel jön meg.

Előzmény: vizimento (122111)