NLQ Creative Commons License 2016.01.12 0 0 1751

Sziasztok!

most hetvegen voltunk brüsszelben (2016 Jan 8-10)
Sok hasznos infot tudtam meg innen ezert amiket en tapasztaltam tovabb osztom ide

reptér transzfer: ha wizzairrel (de talan rianairrel is muxik) utazol akkor a wizz repjegyel egyutt lehet szerintem talan a legolcsobb transzfert megvenni a retur 4950 FT ~16 eur illetve iranyonkent 10 eur
arra kell figyelni, hogy utazas elott legalabb 24 oraval meg kell venni utana mar nem lehet!
nekem sikerult kicsuszni az idobol, igy a város fele megtesztelhettuk a a flibco.com os uzemeltetesu bussels city shuttlet ami 14 eur iranyonkent es fel orankent jar ami a repter fele jobb lehet, mert a wizzaires csak 1 buszjaratot indit azaz ha pl a 19:50 kor indulo gepjhez lekested az ő 16:45 os buszukat akkor nincs mas jarat mig a flibconal felorankent megy... ugyanakkor szivas is lehet ha epp idod keves es nem fersz fel a buszra (bar ugy lattam a midinél amikor a wizzes buszra száltunk, hogy a raeros utasokat a fel oraval kesobb indulo buszra ültetic a flibconál (egyszerre 2 buszuk volt bent a midin) (ugyanonnét megy mindkét busz)
a flibco-s busz szebb tisztabb kulturaltabb ujabb mint a wizzes/rianaires
indulas elott ajanlotta egy haver a magyarok altal uzemeltetett kisbuszokat ami olyasmi mint a budapesti airport shuttle ahol 20eur/fő/irány es hazhoz visznek nem teszteltem ugyhogy kb ennyi

van még a vonat busz kombo (busszal charleroi pályaudvar es onnet vonattal brüsszelbe és vissza irányonként 14,4 euroba kerul +atszallós, szóval sztem nem éri meg)


2., brusszel kartya
sok magyar oldalon tevesen azt irjak hogy benne van a public transport is. ez hibas info! lehet hogy valamikor benne volt de mar nincs! max a hop on hop off jarat felárért, de mi nem vettünk, mert csak oránként jár, es a brüsszeli public transport egy google mappal együtt szerintem verhetetlen és nagyon pontos (persze tavasztol mar a bringa is jo alternativa, de igy telen inkabb kihagytuk)
apropo public transport kártya! a 7,5euros 24 orás jegy amit automatanal veszel nem 24 oras, hanem aznap+ a kovetkezo nap 02:00 ig ervenyes!!!

24 oras brusszel kartyat vettunk es nem free muzeummal kezdtunk, hanem az atomium mini europe parositassal. (a mini europa 2016 marcius 11 ig zarva van!!!) meglepve tapasztaltam hogy a kedvezmenyes jegyekhez nem huzzak le a kartyat, ezen felbuzdulva a free entry helyeket hagytuk a vegere, igy az elso napon csak keső delutan huztak le a brusszel kartyat, igy onnet lett érvényes 24 órat hiszen az első lehúzással érvényesited a jegyet, azaz a második napon kényelmesen végig tudtuk látogatni a ingyen belépos muzeumokat (illetve ami erdekelt belole)

 

Szálásunk a 3*-os Hotel Alma volt a belvárosban a grand place-tol 1 saroknyira napi 52euro/2fő hibatlan tiszta csendes szalas mindenhez kozel

 

hirtelen kb ennyi

 

NLQ