Törölt nick Creative Commons License 2016.01.11 0 0 752

Részvétem :/ Sok pénzért pont egy elbaszott fűtési rendszert kaptál sajnos!

A rendszered viselkedése tökéletesen ellentmond minden saját tapsztalatomnak a saját fűtőszőnyegeimmel! Fogyasztani azok is fogyasztanak, de nulláról negyed óra alatt meleg a padló és röhögve tartja a beállított hőmérsékletet szobánként.

 

Fi relé problémák? Ott egyértelműen kivitelezési hiba van! Villamos padlófűtésnek vízben állva is biztonságosnak kell lennie. Csak hogy tisztázzuk, a fi levágása azt jelenti, hogy valahol megrázott volna a padló !!! Szigetelés mérési jegyzőkönyvet átadták? Kérjed! 

 

Egyértelmű hogy hulladék termosztátokat sóztak rád, szerintem helyenként hibás beépítéssel megspékelve. Padló termosztátokat ki lehet húzni, védőcsőben vannak? Hibás elhelyezésük esetén is tudod magad kalibrálni őket, valamelyest javítva a helyzeten. Figyelni kell mit mutat a padlóhőfoknak, illetve egy a padlóra lerakott és kispárnával letakart hőmérő mit mér folyamatos üzem mellett és mondjuk 5 percenként. Az eltéréssel feljebb vagy lejjebb kell állítani annak a termosztátnak a bázisát. Gondolom van neki .... Ha nincs akkor kuka.

 

A fogyaztásod magas (de nem teljesen földtől elrugaszkodott), szerintem lényeges kivitelezési hibák és hőhidak vannak az ablakon kívül is. Érdemes infra hőmérővel körbemenni kívül, belül. Szakembernek megfizetett hőkamerás vizsgálat különösen ajánlott lenne! Müszaki ellenőr gondolom nem kísérte a kivitelezést ?!

Előzmény: emkorec1 (751)