maldívszerelem Creative Commons License 2016.01.11 0 2 28668

Szia!

 

Alapvetően én is azok táborát erősítem, akik biztatnak az utazásra. Azonban be kell látni, hogy az ellenzőknek is vannak jogos érveik, de ha megfelelő körültekintéssel szervezed az utazást, a minimálisra csökkented annak kockázatát, hogy mások terhére legyetek. 

 

Mi egy 21 hónapos kisfiúval utazunk áprilisban Filitheyora. Hogy az utazás ne legyen túl megterhelő, oda- és visszafelé is megszállunk néhány éjszakára Dubaiban. Így a repülési idő kb. a felére csökken, ahhoz képest, mintha egyhuzamban tennénk meg a távot. Ehhez az Emirates légitársaságot választottuk, ami nemcsak szolgáltatásairól, hanem bababarát üzletpolitikájáról is méltán híres, és természetesen mózeskosaras helyet foglaltunk. Fontos volt, hogy az itthoni nyári időszámítás ideje alatt utazzunk, így csak +2 illetve +3 órás időeltolódással kell számolnunk. Filitheyon az egyedülálló bungalót választottuk - elsősorban a part miatt, - inkább attól tartva, hogy a szomszéd zavarhat majd minket, mivel nálunk az éjszakák (is) nyugodtak, sírás mentesek. A végleges döntést, megelőzte egy közelebbi célpont, egy "próbaút" 14 hónaposan, ami nagyon jól sikerült. Az oda- és visszautat is végigaludta a fiam ( és a férjem is :) ), és a nyaralást is nagyon élvezte/élveztük.

 

Remélem, hogy Andi265 fórumtárs - akivel egy időben töltjük kint a nyaralásunkat-, is megerősít majd abban, hogy problémamentesek voltunk! :)))

 

Visszatérve Rátok, és a szigetválasztás kérdésére. Én a helyetekben a nagyobb szigetek közül választanék, Sun, Kuredu vagy Meruu, de összességében bármelyik felsorolt sziget ideális lehet számotokra. Talán más szempontok megkönnyíthetik a választást, pl. homokpad, reef, szállás minősége stb. Bár Benji58-nak igaza van abban, hogy az utazás előtt 2-3 héttel nem valószínű, hogy találtok szállást. Vagy a szigetek szabad kapacitása dönti majd el az úticélt.

 

Üdv!

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (28643)