nicko Creative Commons License 2016.01.08 0 1 9059

Néha az emberekből kitudja hozni a legrosszabbat, belőlem is. :)

Nos tegyük ezt tisztába mielőtt egy modi jön erre. ;)

Ha szerződést köt valaki Digikábelre és nem kér beltérit, mert korszerű tévéje van alapból az analóg előtti rublikát pipálják ki a szerződésen. Nálam is így van meg így volt ahányszor kötöttem új szerződést náluk (2x hűség miatt)

Hogy miért?

Mert mint tudjuk a Digi sosem kódolta a DTV csatornákat a (filmcsatornákon kívül) így adja az analógot és a digitálisat is egyszerre, ennek ez az ára, hogy az analógot jelöli be.

Vagy így kell felfogni, mintha ezt mondaná a Digi:

"Kedves ügyfél mi ingyen biztosítjuk a DTV csatornáinkat a vételét önre bízzuk a felelősség is az őné milyen módon jut hozzájuk. DVB-C tuneres tv-n vagy maga által vásárolt bármelyik ilyen eszközt árusító boltból származó DVB-C tuneres beltérin. Amennyiben hibát jelent DTV csatornára kénytelenek vagyunk kiszállási díjat kérni mivel szerződése szerint az analóg vételre fizetett elő."

Egyébként ezzel semmi baj az olcsóságnak ez is az ára. Én remélem ez így is marad és sosem lesz IPTV agyon tömörített csatornákkal, kötelezően fizetett áram fogyasztókkali vétel.

Tehát ahogy szó volt róla ha valaki ilyen esetben kihívja őket DTV hibával, mert pixelesedik a kép vagy egyáltalán nincs kép, kapásból 2500Ft a kiszállási díj, mert a szerződésben analóg szerepel.

Mit lehet tenni?

Analóg hibát jelenteni, mert arra kötelesek kimenni 0Ft-ért a többit a szerelővel kell megbeszélni..

Fontos azt is tudni, ha valaki ebben az esetben bérel egy beltérit a DVB-C tudó tévéjén vagy CI+CAM-ot Digifilm vagy HBO vagy mindkettőre csak az ezekkel kapcsolatos hibák esetén nincs kiszállási díj!

ergo hiába bérel valaki DVB-C tévéjéhez CI+CAM-ot ha DTV hibát jelent TV2 vagy retek klub HD-ra biza 2500Ft-ot felszámítanak. Csak az adott filmcsatornák hibái esetén nincs külön kiszállási díj.

Ha valaki CRT tévéjéhez bérel beltérit a teljes DTV csatornákhoz, ebben az esetben természetesen 0Ft a kiszállási díj.

Nem tudom létezik még közszolgálati csomag? mert a csatornalistánál ott van de ahol 3000Ft-nak írják a DigiTv-t ott már nem írják.

Előzmény: Utolsó valaki (9057)