DJG Creative Commons License 2016.01.08 0 0 9928

Itt valami, sőt, sok minden nagyon nem tiszta. Az Apache egy webszerver. Arra való, hogy a géped szerverként kiszolgáljon másokat. Mi köze van ahhoz, hogy te a saját gépeden valamiféle nettel kommunikáló klienst akarsz írni?

 

Egyébként Linuxon is, Windowson is gyakorlatilag bármilyen nyelven és környezetben tudsz ilyen kliensprogramot írni. Mondjuk, Python, Perl, amelyik tetszik. Igen, lehet fordítóprogramos kód is, Pascal vagy C vagy C#, amit már említettünk, de ez már részletkérdés. Szerintem pont erre a célra valami szkriptnyelvvel, pláne ilyennek, amelyik már ab ovo úgyis ott van a rendszeresen, jobban járnál.

 

Ha csak a PHP-t ismered eddig, akkor annyi baj legyen, most majd megtanulod valamelyik másikat. Az ember nem programozási nyelvet tanul, hanem programozást, tehát ha valamelyik nyelven már valóban tudsz programozni, akkor egy másik, eredendően és alapvetően nagyon hasonló másik nyelven legfeljebb pár hét akklimatizáció után ugyanúgy fogsz tudni dolgozni. Nem elvárás, hogy rögtön ismerd minden csínját-bínját, de a neten fellelhető számtalan leírás, segédlet, programrészlet és kérdezz-felelek oldal segítségével minden korábbinál sokkal jobban és kényelmesebben meg lehet oldani a dolgot.

 

Mivel képernyős megjelenítés kell, PerWt, Perl Tk, PyQt, TkInter (=Python Tk) jöhet szóba (vagy ugyanezek bármi másból, én speciel a Qt-t mondanám inkább). Olyan szép táblázatokat csinálhatsz benne, hogy csak na, és azt frissítesz benne, amit csak nem szégyellsz.

Előzmény: szjozsi79 (9924)