jahdenemam Creative Commons License 2016.01.08 0 0 62168

Sziasztok,

 

tavaly, miután karikára törtem xsara2breaket, vettem édesanyámnak egy másikat, viszont most előjött pár idegesítő dolog, amire a túlképzett szerelők nem tudnak mit mondani, ezért a fanatikusokhoz fordulnék.

 

fékezéskor iszonyatosan üt a balegy, csak az. érzésre olyan mintha a tárcsa alatt lenne vmi és ütne.. egyszer már megcsinálták ideig óráig, szét volt kapva felszabályozva.. de megint szar, a fékhatásról nem is beszélve.. abs müködik.

amikor belesatuzok akkor befog viszonylag jól, akkor csak az abs dolgozik, viszont ha finoman fékezek akkor olyan mintha szét akarná verni a futó és kormányművet, a kormány szabályosan remeg tőle.

 

olyan mintha a féknyereg/csúszka/dugattyú szorulna, van hogy pár fékezésig jó, akkor érezni, hogy a tárcsa már elvetemedett egy kicsit.

 

cseréljem a féknyerget komplett aztán helló? vagy? ötlet? az első xsarába kb 200e km tettünk és csak az volt a baj h mindig lilára fékeztem a tárcsát. isten nyugasztalja úgy kapta mint egy versenyautó padlógáz padlófék

A másik hiba hogy az autó nem megy. Tudom vegyek TDI-t. turbó csak 2000 felett. állítólag a turbobol orránszáján folyik az olaj, de azért azt érzi az ember milyen amikor lassan épül vagy amikor nincs. az első xsarában 350e volt ebben a másodikban 270e van, és mivel én hoztam haza németből 180 utazóval ezért tudom hogy most nincs ereje teljében.

 

hibakdkiolvasásnál kuplungkinyomás szenzort és beszívott levegőhömérséklet jealdó hibát ír.

kimérték a kuplungpedálnál a nyomókapcsolót, az állítólag jó. van valami tipikus pont ahol ezt a hibás keresni kell? kábelszakadás v ilyesmire gondolok.

A légtömemérőt kimérték, állítólag jó. én úgy tudom, hogy a computer nem használja a légtömegmérőt, csak levegőhőmérséklet érdekli.. ezért nem szívesen adnék ki 30at. cserélhető a a levegőhőmérséklet ellenállás vagy mi van benne?

 

ja igen 2000 ha jól emlékszem váltás utáni 2.0 Hdi 90LE, sajnos én is csak távsegítek édesanyámnak, így a villámlátogatás után, de jobb szeretném úgy újra szerelőhöz küldeni, hogy már sejtünk valamit.

 

Válaszotokat, ötleteket előre is köszönöm!

Tibor