szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 9922

Korábban használtam egy szoftvert, amely adatokat kapott a világból valahonnan majd azt excel táblázatban jelenítette meg (nem picipuha szoftver volt). A lényeg, hogy volt valami kapcsolódási felület és az excel táblázatot (nem magát az xls fájlot) folyamatosan írta, változtatta az adatokat benne. Most nekem hasonló dologra lenne szükségem linux alatt. Sajnos csak a php-hoz konyítok egy kicsit és excel sincs, csak libreoffice vagy rosszabb esetben openoffice. Alapvetően lehetne böngészőben is megjeleníteni, de a gépem gyenge a firefox jelenlegi verziójához és bár a böngészőben megvalósítható a táblázat megjelenítése, már-már a processzor terheltségének határát súrolja az amúgy nem túlzottan erőforrásigényes feladat.

Az a gyanúm, hogy ahogy a böngésző a folyamatos adatokat lekéri a javascript-jquery segítségével (másodpercenkénti lekérés van), így az excel program a VB segítségével teszi/tette ugyanezt. Csak gondolom, mert az excel tábla -amit használni kellett- adott volt és meg volt nyitva.

 

Tehát ez lehetett az adatok mozgásának folyamata:

EXCEL <--> VisualBasic <--> Szoftver <--> AdatSzolgáltató

(A VB-ben nem vagyok 100%-ig biztos, csak feltételezés, a szoftver működött excel táblázatkezelés nélkül is, saját ablakban is megjelentek az adatok, az excel csak saját függvények illetve automatizálás miatt kellett.)

 

Nekem meg valami ilyen kéne:

LibreOffice <--> ??? <--> php-apache <--> AdatSzolgáltató

vagy

LibreOffice <--> php-apache <--> AdatSzolgáltató

 

Létezik-e erre megoldás?