grafiti Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2838

Decemberben rengeteget utaztam, dióhéjban egy kis élménybeszámoló:

1.Tátraország fővárosa auqacity Poprád: szlovákoknál végre itt elkezdték a felöntéseket, s ha már, akkor osztrák színvonalon. Finn szauna hatalmas, 60 személy kényelmesen elfér, mester nyomatékosan megkér mindenkit (angolul is) lepedőt egész testrész alá, aki nem hajlandó kivonul.

2.Tokaj borvidék Tarcal: Andrássy rezidencia SPA … szerettük volna kipróbálni egy sima hétköznapon, recepciós hölgy kedvesen közölte wellness világ fullos,(már 2 személy sem fér be, pedig nem úgy voltunk öltözve, mint a hajléktalanok) legközelebb foglaljunk telefonon, vagy email-ben, (írom ezt mementóként, aki arra járna)

3-Eger borvidék, Saliris reszort Szalók: törzshelyünk lévén semmi új a nap alatt, szaunavilág nem romlott, de nem is javult. Mesterek becsülettel teszik a dolgukat, dicséret az új fiúknak is, nagyon igyekeztek karácsony tájékán… (azt rebesgetik új tulaj lesz, orosz oligarcha? Talán majd most indulnak nyugat felé? )

4. Hortobágy, aquaticum Debrecen: nos, ez egy pici csalódás volt számomra. Mert pont egy éve „2747“ hozzászólásomban nagyon dicsértem őket. Mivel most 3 napot töltöttünk, és teljesen más volt a cél közönség, mint a szauna bajnokságon, egy pár észrevétel.

Gőz kabinban, mindenki lepedőben !!! Rendben, gátlásos a nemzet, de könyörgöm miért nincs a két gőz kabin ajtaja mellett akasztó, hátha mégis arra jár egy „marslakó „ki pörén használná?  Kimértem kb.8 méterre volt a legközelebbi ruhafogas. Karbantartó beveri, 10 darab százas szög is teljesen megfelel a célnak, ha már fürdőnek nem telik rá. Sárvár, Bük ilyesmi teljességgel elképzelhetetlen:)

Újév első két napján tömeg (nyomor) minden második szó román (még szaunában is) áve cézár! Mikor tanítsad a népet,  hogy testnedveit ne hagyja odabenn….. szerény véleményem szerint legjobb alkalom egy profi mester által megtartott ceremónia . 4 mester 10 alkalom de komolyan mondom egyetlen egyszer sem mondtátok hogy lepedő egész test alatt ( jó kencéseken erre nem is volt szükség ) Arra viszont minden alkalommal nyomatékosan figyelmeztettetek, szauna után zuhany, s csak azután a merülő . Van különbség ha vízbe viszem  vagy a szaunában hagyom ???

Próbáltam objektív lennie, aki ott volt és másképp látta, tessék, szóljon hozzá…. Mégiscsak úgy gondolom , nagyon sokáig fog tartani, míg utolérjük nyugatot , s most nem osztrákokat , németeket értem alatta .

 

Ui.: ja, és számomra nagyra tartott és sokak által ismert „mester-nő” szájából azt hallottam, ö bizony nem szeret szaunázni !????? Hm…:)))))))      (szintén 2 darab „i” betűt használ nick nevében)