tomcat Creative Commons License 2016.01.04 0 0 159168

Különösebb fenntartások nélkül elfogadom az álláspontodat, de azt gondolom, hogy nem feltétlenül ugyanazt a műsort nézzük.

Egyrészt én azok közé az óvatos optimisták közé tartozok, akik nem feltételezik, hogy alapból átverésre épül egy-egy üzlet árképzése. Nem fogom tudni bizonyítani, hogy egy 5-10 éves automata óránál az elvégzett munka kellően szakszerű a vállalási árért. Abban mindenképp egyetértünk, hogy rengeteg olyan "órás" üzlet van - különösen a plázákban, ahol valóban átképzett toknyitogatók végeznek kókler munkát.

Azt is látni kell, hogy létezik szakmai tisztesség is a világon. Itt ebben az üzletben például előttem egy úr beadta az óráját elemcserére mert késett, az órás rámért az elemre és közölte, hogy annak semmi baja, az óraszerkezet lesz a hunyó. Nagyjából egy kb. 2000 Ft-os alsópolcos teszkós óráról volt szó. Elkérhetett volna 1200 Ft-ot az elemcseréért, mert az ügyfél azt kérte. Mégsem.

Autós ügyekben rengeteget tudnék mesélni márkaszervizekről, óradíjakról, mostanra odáig jutottam, hogy olyan (használt) autót veszek, amihez van szakember. A kedvenc bajor autómárkámról ugyan átálltam japánokra, de az egyik legjobb általam ismert független szerviz felvette a palettára a Suzukikat is, mert abból kijön a rezsi. A bajorból meg a V12-esek szögelése, ami elhivatottság, nem is mérhető óradíjban.

Valahol ez az egész kezd ilyen bizalmi üggyé alakulni - szerintem te is ezt argumentáltad - lassan ott tartunk, hogy az ajánlottak ajánlására is külön klub alakul.

 

tomcat

Előzmény: APT (159166)