sz.margo Creative Commons License 2016.01.04 0 0 20253

Sok idő után ma végre ismét benéztem ide is, és mit látnak szemeim, még a végén ismét feléled a régi kedvenc topikunk?

 

Nagyon boldog Új Évet kívánok minden régi és új idelátogatónak!

 

Elzikém látom te már megpróbáltál segíteni az új vendégnek, remélem hasznára lesznek a tanácsaid!:)

Nekem kicsit gyanús a csőre is, lehet, hogy atkás?....de az újabb kérdező madárkájának a szeme is vallhat arra is, mert bizony régebben tudod nekem is volt ilyen bajom és szegény Csirim meg is vakult anno...

Legjobb ha valóban megnézi hozzáértő állatorvos, mert így látatlanban nehéz megmondani és amúgy sem vagyok én sem szakértő:(

Az én Tücsim sem a régi már, valami történt vele még a nyári hőség után, mintha egyensúlyzavara lenne, nem tud rendesen repülni és alig bír vissazmenni a kalitkába, emiatt már régóta ki sem nagyon jüött, de mintha egy halvány remény lenne, kicsit kezd élénkülni és már próbálgat röpülni és nagy örömmel újságolja, ha sikerül, én meg agyon dícsérgetem, hogy próbálkozzon fog az még menni. Lehet, hogy valami kisebb szélütés féle volt és lassan helyrejön valamennyire, ahogy az embereknél is előfordul hasonló eset.

Amúgy eszik, már amit, mert ő mindig is nagyon válogatós volt, bosszantó, hogy szinte paprikamagon és korpáskekszen él, néha egy pici almát csipeget, de az sem mindegy milyen fajta:(...a kendermagot megtöröm, de a keverékből is inkább csak a négermagot és a kendert, néha a hántolt zabot eszi ki, a repce marad és a fénymag is általában:( Amennyire a régiek imádták a tyúkhúrt, ő azt sem, most pedig sokáig volt a fagyok előtt, alig bírtam megállni, hogy ne szedjek neki, néha meg is próbáltam, de hiába:( és még a fürtös kölest sem eszi, amit tényleg mindegyik kanári és más madár is imádja, szerintem. Hát ez van, ahány annyi féle!

 

Az új idelátogatóknak mondanám, hogy ha van időtök, olvassatok vissza kicsit, a régebbi oldalakon, amikor még sokan voltunk itt,  sok jó tapasztalatot olvashattok, aminek talán hasznát veszitek, de ha van kérdés, amit tudunk szívesen segítünk mi is Boszokével (Elzi) együtt.