d3lila Creative Commons License 2016.01.03 0 0 14481

Köszönöm a válaszokat, közben volt időm kicsit visszaolvasgatni a fórum tartalmát, így sikerült jobban képbe kerülnöm a porzsákos porszívókkal kapcsolatban. Van olyanunk is, egy ezer éves Eta és az utóbbi időben azt használom, mert a drágalátos Thomastól aktív pirománia tör rám. Persze most már az Etától is, mert gusztustalanul büdös, a gégecső folyton kiugrik a helyéről, a porszívófej pedig rohadtul zajos a járólapon a nyomi műanyag kerekeivel. De legalább nem áll le félúton. Mondjuk az is igaz, hogy addig nem áll le, amíg ki nem húzom a konnektorból, mert a kapcsológombja is szar. Ja és kb. annyira szív 2 alkalom után, hogy ennyi erővel a számmal is porszívózhatnék. (ohh, mily szép tábortüzet tudnék belőlük rakni)

Oké, legyen Miele. Visszaolvasva láttam, hogy ezeknél nem merül fel problémaként, ami miatt a legkevésbé akartam porzsákos porszívót, mégpedig a telítődéssel együtt járó teljesítménycsökkenés. És valószínűnek tartom, hogy annyira büdös sem tudna lenni, mint drága Etuskánk. 

A szóba jöhető típusok: Classic C1 Special Ecoline, Classic C1 PowerLine, Compact C1 EcoLine, Complete C2 PowerLine, Complete C2 Celebration Pro, Complete C2 Parquet PowerLine, tehát 43 ezertől 60 ezerig vagyok hajlandó rá áldozni.
A kérdésem az, hogy melyik lehet az a típus, ami már kielégíti az igényeimet, de még nincsenek olyan extrái, amikre nincs szükségem vagy nem tudom használni. 
A lakásban 2 hálószoba kivételével (ahol laminált padló van), mindenhol járólap van. 2 olyan kisebb szőnyegünk van, amit porszívózni szoktunk, a többit kirázzuk. 
Fontos szempont, hogy legyen olyan feje, aminek a tologatása és annak hallgatása nem ér fel egy inkvizíciós eljárással, ugyanis a mostani műanyag kerekű porszívófejünk kurva idegesítően nyekereg. (Ezért is volt olyan szimpatikus a Philips feje, mert viszonylag nagyobb méretű kerekei vannak és ránézésre nem a nyiszorgós fajta.)
Más különleges igényem nincs, csak annyi, hogy tegye a dolgát. Nem álmodozom vígan énekelgetős porszívózásokról, amikor élmény a házimunka, de ha már nekiállok, akkor legalább a tisztaság legyen szembeötlő a művelet végén, ne pedig a közelgő idegösszeomlásom.