portug Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13170

Igen, az emberi test valami hihetetlen alkotás, s néha oly nehéz az okot megtalálni...

Sajnálom Bubuca, hogy nem sikerült végig csinálni a Dávidos terápiát!! Úgy vártam a bejegyzésed a terápia végéről, hogy most jó vagy! Akkor most megint akkut fázisban a fájdalom?

Igen, pont ezt a két gyakorlatot ajánlotta, hogy ezekre összpontosítsak.

Idézem:

"1. a négykézláb ellentétes kéz - láb nyújtásnál a lába a könyvvel ellentétes módon ne a levegőben, hanem a földön nyúljon hátra. 
( minden ugyan az, csak a lábát engedje le a földre, és ott nyújtózzon hátra ) Ennél a gyakorlatnál a derekát hasizomból tartsa egyenesen, ne engedje "lehomordni" a föld felé még nyújtás közben sem. Ez a hasizomból egyenesen tartott derék a nyújtás közben elég kihívásos manőver, de Önnél így tudunk hatékonyak lenni. 

2. az alkartámaszos nyújtásnál szintén a földön, vagy egy földre tett kb. 10 cm magas könyvön tolja hátra a lábát, ne a levegőben. ( amelyik kényelmesebb) 

Így könnyebben "eltalálja" a problémás területet, és egyszerre fog tudni hatni a két kérdéses problémakörre, a degenerációra és a sérvekre is."

Nálad is ezek a központi gyakorlatok? Valamint írta még, hogy a klubszobás jóga film gyakorlatai jók  nekem, ezeket csinálom is 3 hete, s érzek kicsi javulást. Ha 10-es skáláról indultam, s cél a 0,akkor most talán 8.

Biztos hogy az életmódunknak döntő szerepe van....nem néztem utána, de szerintem régen, amikor nem ültek ennyit az emberek, nem volt ez népbetegség......

Előzmény: Bubuca (13167)