portug Creative Commons License 2016.01.02 0 0 13165

Búék!Új év, új kezdet – megérkezett Bene M. válasza. Nagyon korrekten,alaposan átnézte a leleteim, és a válaszából megértettem az összefüggést, amit eddig nem. Vagyis hogy az L4 – L5 között levő sérvemen kívül a tüneteimhez nagyban hozzájárul az L5-S1 degenerált porckorong, azaz szegmentinstabilitással is küzdök. Hurrá!!!!!

Szóval a  gondot az okozta ,hogy a keresztcsontomnak  a dőlésszöge alkatilag nagyobb, mint az átlagnak, így üléskor sokkal "nagyobb úton tekerem maga alá", így sokkal jobban terhelem nem csak a legalsó, hanem az egyel felette lévő porckorongot is.

Esélyem a spontán gyógyulásra a többiekkel ellentétben vlsz. azért nem volt, mert a nagy dőlésszögű kereszcsonthoz egy egyenesebb ágyéki görbület kapcsolódhat, így a sérvem kb. "bepasszírozódik" a csigolyák szöglettörése közé. ( ha áll, ő viseli a teljes súlyt, ha ül, akkor tolja bele az utánpótlást).

Leírta, melyik gyakorlatokra koncentráljak, mintahogy azt is, ne számítsak gyors sikerre, mert ezt helyretenni egy lassú folyamat, de idővel megoldható a dolog. 

Úgy tűnik, tornázós év  lesz a 2016!!!

 

Előzmény: Törölt nick (13141)