rézműves1 Creative Commons License 2015.12.30 0 0 120727

Megnyugtathatlak, itt senkinek sincs joga "igazgatóbácsit" játszani. Dorgálni pedig csak az arra illetékes dorgálhat egyedül. Nem tudom, hogy mennyit olvastál már el a kezdetekből, de a legtöbben, akik tényleg tanulni szeretnének, elolvasták az elejétől kezdve az összes hsz.-t, (de legalábbis sokat).

Ez több előnnyel is jár. Nem kérdezünk butaságokat, (vagy sokat nem) amit már előttünk sokszor, sokféleképpen megválaszoltak. Mert a pálinkafőzéshez ugyan nem kell diploma, de a jó pálinka elkészítése, sokféle ismeretet tapasztalatot igényel, amihez nem lehet egy-két odavetett kérdéssel hozzájutni.

Tehát "újoncok" gyertek és olvassatok. A tudás, ami itt több mint 10-év alatt felhalmozódott, a lábatok előtt hever. Tudom, az IDŐ sokszor kevés, de nem kell egyszerre mindet. Ez végül is egy "szakma", ha valaki jól akarja csinálni, nem lehet elkapkodni. Mert ahogy a mondás is szól:... a pálinkafőzés, nem a hamari emberek sportja...

 

A birskérdésre térve jól gondolod, kevesen magozzuk (csumázzuk) a birset, mert az úgy együtt cefrézve adja azt a finom, karakteres aromát. De ha már megcsinálta, esetleg tényleg érdekes lehet külön főzni, habár szerintem nem sok értelme van. De hát ez csak egy vélemény.

 

                                                                                                                                ...jó nedűt...

Előzmény: kopasz majom (120723)