kiggyo Creative Commons License 2015.12.28 0 0 82794

Nekem 6 padló + 7 fal + 1 törölközőszárító + 1 konyhai mennyezet köröm van, a padló és a fal gyűjtőket külön választottam mert mindenki azzal riogatott hogy külön szivattyú kell rá, külön keverőszeleppel.

Zónaszabályozásra is rá akart beszélni sok ember, de nem akartam külön szabályozható szobahőfokokat.

Aztán az építkezés során ideiglenesen lepárhuzamosítottam az osztókat, kipróbáltam 1 szivattyúval, azonos hőfokkal mi lesz.

Ez is lett véglegesítve. A képen is látható 24-25 fokos előremenővel fűtök, tartós -15 környékén volt hogy 28 fokra is felküldtem. A szivattyú egy 25-60-as alpha2, ez is nagy lett, úgyhogy II-es fokozaton (25w) megy éjjel-nappal. A motoros keverő a külső hőfok függvényében szabályoz 23 és 28 fok előremenő között.

Az osztón nem méregettem semmit, a táblázat és a csőhosszak alapján az előbeállítóval belőttem őket.

A szobák nagy részében 22 fok van, a fürdőben 23 (szándékosan sűrűbbre csöveztem), az egyedüli elbaszás a legtávolabbi sarki kisszobában van, nagy külső falfelület az alapterülethez képest, és sajna nem 2 körre osztottam a falat. Ott fél-egy fokkal szokott hűvösebb lenni.

Ha okosabban méretezem a felületeket a hőigény alapján jobb is lehetne, de így is fasza.

Tudom nem iskolapélda, párszor le is hörögtek már miatta a neves szakik, de volilá tud működni sok 100ezer forintnyi plusz ketyere nélkül is. A felületeket kell jó felmérni. Ha akarsz zónaszelepezni, a rádiósat bármikor utólag is fel tudod tenni.

 

 

Előzmény: stevemegane (82792)