BIRSALMADARÁLÓ
2015.12.26
|
|
0 0
120647
|
Az egyik hordómban a birsalmacefre negyedik hete még mindég pezseg,ha felnyitom látni a bubikat amik jönnek fel.A tetején már nincs bunda,de ha lenyomom az alján nincs folyadék, szinte krém az egész illata kellemes alkoholos, semmi kellemetlen. Két hordóm egyszerre lett cefrézve minden egyformán,a másik hordó, viszont már egy héttel ezelőtt kicsit csípős ecetes illatú volt,ezért már lefőztem,érdekességképp mikor lenyomtam a bundáját ennél a hordónál folyadék bugyogott alulról föl. Kifőzés után 100 l cefréből lett 7 liter 50 fokos pálinkának nem nevezhető szesz,mivel tettem hozzá 3 kiló cukrot,íze szerintem elég jellegtelen !,lehet nagyon kiheréltem,(lehet elég lett volna szak az egyik golyóját eltávolítani)szinte az összes kozmaolajat leszedtem ,sőt még a csöpögés útjába is tettem vattakorongot,a tisztázást tányéros toronnyal főztem.Elhatároztam a másik hordót mindenféle szűrés és torony nélkül,a nagy üstben hajtom végre, és ha opálos lesz legfeljebb a végén cicerészem.Kíváncsi leszek az ízbeli különbségre.Kérdés ! A második hordónál megvárjam e amíg a kotyogó végleg leáll,vagy szakítsam félbe harmadik hét után(a hordó 20 fokos helységben van folyamatosan)? |
|