Carspray Creative Commons License 2015.12.20 0 0 14500

Egyszer már fújtam 7200-as 4CR lakkal, nem volt rossz, lehet megpróbálok ráállni arra. Jó sűrűnek tűnt, nem esett össze, szép fénye volt stb igaz direkt sűrűre hagytam hogy jó struktúrált legyen a fújt felület mert az egész autó elég narancsos volt. 

 

Colomix lakkról saját tapasztalatom nincs, de egy barátom használta párszor, azt mondta hanyatt esni nem kell tőle......... nem egy nagy valami, de ilyen gitt talicska kupec autókra meg egyéb javításokra elmegy. (ez az ő véleménye) Szerintem sem lehet nagy valami... colomix termékeket személy szerint nem nagyon preferálom, teherautóra meg egyebekre használtam a füllerjét (amire primer van írva) végülis elment, de nyilván ott nem kézzel csiszolásztam megy egyebek hanem a 320as gépet ugrasztottam rá aztán kész..... ipari akril alá használtam. 

 

Mobihel gyors lakkját használtam már viszont... hát gyorsnak gyors de a terülése, fújhatósága, csiszolhatósága nem győzött meg egyáltalán meg elég össze esős..... többen is ezt mondták. Gyors lakkból a 4cr-t mondogatják hogy fain (azt sem használtam még én) 

 

Egyébként szerintem lehet én vagyok naív de szerintem sokszor úgy van az ember hogy na rápróbálok erre az új lakkra a boltban, fúj vele az ember 2 elemet "áhh sz@r ez" aztán többet nem is veszi....... de garázs körülmények közt a folyamatosan változó hőmérsékletben-pára tartalomban nem is lehet ugyanolyat fújni rendszeresen...... illetve ami a lényeg ki kell tapasztalni a termékeket, meg kell szokni, rá kell állni. Biztos vagyok benne hogyha lenne egy kamra, egy profi pisztoly, venne az ember egy 5literes colomix lakkot mire elfogyna kitapasztalná a dolgokat vele, biztos vagyok benne hogy a tapasztalt ügyes fényező gyáriasra fújná vele végül. ( Nyilván ettől még ott az időtállósága, tartóssága amire nagyjából lehet következtetni az árából)