Biga Cubensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28750

azért berakom a filmesből a véleményem, spoiler mentes.

Star Wars, The Force Awakens

(2D, feliratos)

nem csalódtam, nagyon jó volt, puszi dzsédzsé a fejedre.

persze a SW fan állatfajtát már a nyitókép/zene más tudatállapotba helyezi, de a prequelektől eltérően ez meg is maradt a film végéig.

spoilerek nélkül, az új szereplőkkel semmi gond nem volt, Boyega iránti félelmek alaptalanok.

Adam Driver nem rossz, főleg azt tekintve, hogy Darth Vadert úgyis képtelenség überelni.

Daisy Ridley az abszolút főszereplő, jól játszik, szimpatikus is.

régi szereplők, hát őket vártam a legjobban, de basszus tényleg jól megöregedtek, azaz én is, és ez elszomorított.

basszus Carrie Fishernek olyan mély lett a hangja, hogy Csuvinak is elment volna.

de azért jó volt őket látni, főleg Mark Hamillt.

többet erről nem is írok, mert már spoileres lenne.

zene szokás szerint rendben volt.

egyetlen rossz érzésem volt csak, hogy Abramsnak volt egy kis füzete tételekkel, hogy mit látnának a rajongók, és azon szépen végig is ment. de azt hiszem, ez most ennyi év után elkerülhetetlen volt, néha kicsit New Hope remake érzésem volt. de ő is rajongó lévén, látszik a filmen a törődése és szeretete.

és más is írta, a humor is rendben van - pont az a SW féle humor, amit szerettünk.

dráma is van bőven, de nézze meg mindenki.

(ha valaki esetleg rosszabbnak érzi és a szinkronosat látta, tegyen egy próbát feliratosan is, már sokan panaszkodtak.)

9/10

Előzmény: Biga Cubensis (28749)