kemenyesmiklos Creative Commons License 2015.12.18 0 0 969

Sajnálom, hogy az országban vannak olyan emberek, hogy 14 db kéményt felügyel és nem tudja az MSZ EN 1443-as szabványt! Pedig vélhetőleg már megcsináltál pár kéményt!! De nem probléma, a tudásodon lehet fejleszteni és ha kéményekkel foglalkozol kell is! NE LEGYÉL FÉL MŰVELT légyszíves mert ez veszélyes ha N2-es akkor 20 pa 3 l/s is engedhet de szerintem nem tudod hogy mi az hogy N1 N2 P1 P2 H0 H1 H2  de ez most nem is tartozik ide! Nem is kell bizonyítanod mert nem is vártam volna tőled el és nem is ezt kérdeztem mert nem tartozik ide és nem a tudásodat akarom tesztelni csak az ÁLLÍTÁSAIDAT kértem hogy gondold át de ha ezzel kapcsolatban kérdésed lesz személyesen szívesen segítek!

Nem szabad egyetlen dolgot elfelejtened ha kéményt bélelsz vagy felügyelsz vagy kéményseprő vagy vagy épületgépész vagy! BÁRMIT MONDASZ BÁRMIT CSINÁLSZ, ha az 10000 ezer kéményközül azaz egy a te családodban csinálna halál esetet akkor megnézném az arcod!!

 


Nem véletlenül kérdeztem, hogy mennyit engedhetne depressziósnak megfelelő kémény (teljesen szabályosan hiszen az ő rá vonatkozó szivárgási osztály gyengébb)

 

ha 40 Pa-on 2 l/s ( többet engedne ha megvizsgálnád de tegyük fel nagyon fasza az a kémény)
 200 Pa on 16 m³/h égéstermék távozhat a kéménybe:D a túlnyomásos kéménybe maximum 0,0216 m³/h megengedett  
TEHÁT 740 %-kal több égéstermék szivárgást mutathat a műszer ki egy jól megcsinált nyílt égésterű kéményben ha 200 Pa-al a túlnyomásos kémények vizsgálati nyomásával vizsgálod!!! 

Sajnos ezt nem gondoltad el pedig próbáltalak rá vezetni

16 m³/h égéstermék ami közel van a harmatponthoz ( ez az a fizikai fogalom amit kérdeztem)

az nem veszélyes lehet ... hanem az már veszélyes!! 

 

KÉMÉNYTÉGLA?:D  tud meg Magyarországon egyetlen egy kis méretű tégla sincs minősítve égéstermékre  a jelenlegi jogszabályok szerin (2015)!!! De ha te tudsz egyet szivesen meghallgatom leríhatod hogy melyik kisméretű téglából csinálhatnak kéményfejeket ( új építésnél nem rakhatsz te csak úgy egy 14X14es kémény cső meg semmi nélkül) Természetesen külsö köpenyelemnek használható. De ezt nem én mondom, ebben nem is tartok fenn vitát. most ha életveszélyes egy kémény inkább legyen átépítve cső nélkül mint, hogy ledőljön!!A biztonság a lényeg semmi más!! mert meglévő kémény fejeket lehet vele felújítani, megfelelő minősítéssel. de újat már nem csinálhatsz belőle! PERSZE A MINŐSÍTÉS NEM AZ hogy jó égéstermékre mert egy sem fizetett a bevizsgálásért az én tudásom szerin:D de mondom nyugottan leírhatod ha találsz egy teljesítmény nyilatkozattal rendelkező kis méretű kémény téglát.



Ezzel a savas dologgal azért egy picit morci vagyok :( annyi alu csövet láthatsz amit szétmart annyi vakolatot ami lehúllott annyi tisztítót ami kilyukadt annyi átszakadt kémény járatot hát ha füst probád csinálnánk egy több járatos kémény esetében (akkor nagyon sok helyen átszívárgás van! és írod hogy nem veszélyes? Égéstermékbe annyi fajta veszélyes sav lehet Dunit ami bizonyítható kénsav  még salétrom sav is fa tüzelés esetében. Persze te a kádba gyűjtöd a kondenzvízet és néha megfürdesz benne ha össze gyűlik de kit érdekel?????

 

A fizikai kémia folyamatokat melyeket nagy mérnök emberek bizonyítottak be konkrét számításokkal mérésekkel bizonyított példákkal NEM SZABAD leszólnod még ha nem is értesz vele egyet, mert akkor sokan azt hihetik hogy semmi valóság alapjuk nincsen pedig a szabvány alkotók nem csak egy fórumon okosodnak és egy fürdőkádban nézik hogy mennyire savas az a kondenzátum :(

Előzmény: Dunit (968)