KáTyby Creative Commons License 2015.12.17 0 0 48060

Szép estét Mindenkinek!

 

2003. 11. havi, Mo-i, 1,6 16V benzin, tünet: okoskerék hang ~1500-1800 fordulaton, ahol kb. állítja a kerék a vezérlést. Ha hosszabban tartom ezt a fordulatot -sokszor pont ezen a tartományon vagyok a városban, és szinte csak itt használjuk- akkor hosszabban is folyamatosan zörög. Rendben, okoskerék probléma. Na de kb. 30 e km-el ezelőtt volt csupán cserélve. A motorban az "óra szerint" 185e km van, 141e km-el vettük, ott vezérléscsere is volt, a kerék még csöndben volt, 153 e-nél volt a csere, akkorra jött meg a zaja, az olajcserékre odafigyelek mind ciklus, mind minőség tekintetében.

Kérdés: Létezhet, hogy a motor előző életében annyit kapott, hogy mondjuk a szolenoid szelep nem látja el jól a szerepét és nem küldi rendesen az olajat a megfelelő intenzitással, mert mondjuk nem nyit, vagy esetleg az olajszivattyú fáradt meg annyira, hogy nem nyomja kellőképpen fel az olajat a szelephez, ezáltal az okoskerékhez?

Mert ha így van akkor a következő okoskereket is megeszi ennyi idő alatt. A napi első indításnál még nincs a klasszikus zaj, de mintha halvány zörgése lenne. Hibaüzenet nincs. (Egyszer a szakszervízben rákérdeztem és rávágták, hogy ha a szeleppel lenne baj, akkor üzenne a fed.comp.)Na, de ha mégis?

 

Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm!