Yager001 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 82368

Itt vagyok. Bocs, csak 1000 dolgot csinálok egyszerre. 

 

"A zöld kocka alatti szelep szabályozza a padlófűtést, nem kell oda még egy szelep" "A zöld kocka alatti radiátor szelep hányason van?" =

 

Az azt szabályozza, hogy hány fokos víz menjen be a padló körbe. Ez a belépő, vagy nevezhetjük kapunak is ami engedi át az előre menő forró vizet a padlóba. DE full nyitott állásba raktam, sőt..utána leszereltem azért, hogy szabályozatlanul menjen a meleg a zöld szivattyú felé. A szelep után egyből a visszatérő ág osztója van! A szivattyú szívóhatása ugyan érvényesül, de valamiért a közelebb lévő oszt csatalakozás felől szívja a több jéghideg vizet és a franc sem tudja, hogy mennyi szelep felől érkező forró előremenőt kever hozzá. Ennek az a működés, hogy minimum fél napos működés után is csak 20 fok körüli volt a belépő víz a szivattyú szívó oldalán.

 

HA jól értem a többiek gondolat menetét akkor az egészet kiiktatva és a keverő szelepet berakva elérem azt, hogy akár az ósztó felőli hideg ágat FULL le is zárhatom. Így a szívattyú kénytelen lesz a hidraulikus váltó felől érkező előremenő vizet benyomni a padló körökbe. Itt kérdés, hogy mennyire fontos az amit lentebb rajzoltam, azaz, hogy ne közvetlenül a hőmérséklet mérő elé menjen a keverő szelep "B" ága hanem inkább a visszatérő osztó végétől kérje a visszakevert vizet? Tényleg úgy működik ahogy mondom? Azaz lezárhatom ha akarom a "B" ágat és csak az előremenőt küldhetem bele a padlóba szabályozás nélkül? 

 

"A csőtermosztát hány fokra van állítva?" - Az csak a zöld szivattyú kapcsolásért fele, hogy ne menjen állandóan! Jelenleg ki van iktatva és folyamtosan megy a szivattyú.

 

"Még az is lehet a probléma , hogy levegős a rendszer azért nem fűt rendesen." Nem levegős.

 

Mi legyen a végszó?