Pioharley Creative Commons License 2015.12.04 0 0 82299

Sziasztok!Egy kollégámmal beszélgetem és előkerült egy nála fellépő probléma.

Van egy Radiant 24 kw os kombi gázkazánja.Fűttési rendszeréből pár naponta elmegy a nyomás és utána tölt.és másnap harmadnapra újra nincs elegendő nyomása.

Én azt tanácsoltam neki hogy ellenőriznie kell a tágulási tartály előfeszítési nyomását,mert szerintem túl nagy nyomáson van és így a kezdeti 1,2bar induló nyomásból felmegyneki 2,2bar üzemi nyomásra,és szerintem a biztonsági  szelepen távozik.majd visszahülve újra kevés víz van a rendszerében,a tágulásiában pedig nincs pótvíz emiatt.

 

-Majd beszélgetésünk folytatásán elárulta,hogy a kazán 13éves és minden fűtési szezon előtt elenőrízteti.Most is így tett!A szerelője a tetején kompresszorral pisszentett valamit (mondja ő)és elmondásom alapján az óta vannak anomáliák.

 

Ez is engem igazolna!

 

A neten gépkönyvében arra vonatkozólag nem találtam semmilyen adatot hogy az előfeszítési nyomása mekkora kell legyen.

Mivel a fűttési rendszerének 2,7m max a legmagasabb pontja arra + 0,3bar nyomást számolunk elvileg elég kell legyen előfeszítési nyomásnak 0,6-0,9 bar indulónak ekkor már induláskor kerülne pótvízatágulásiba.Igyindulási 1,2bar ,

Max üzemi nyomásnak 2bar???(Bizti szelep 2,5bar)

Javítsatok ki ha tévednék!

Az adíg ok is hogy szerintem el kell engedni a tágulási gázoldali nyomásából,de ezt úgy lehetne pontossan elvégezni,ha a tágulásit lecsatlakoztatnám? Majd ellenőrizném az előfeszítési nyomást ezzel aztis hogy nem  e a membránja szakadt.

A gond ott van hogy nem tudom a ezt lehetséges e?

Vagy csak elég leszerelésnélkül picit elengedni a légnyomásból?

Segítsetek!